Last news in Fakti

1 Юли, 2024 13:22 28 184 13

Автомобилните производители вкупом се противопоставиха на важна система за активна безопасност

  • системи за безопасност-
  • автомобили
Автомобилните производители вкупом се противопоставиха на важна система за активна безопасност - 1

Световните автомобилни производители се обединиха срещу новите правила за системата за автоматично аварийно спиране (AEB) с аргумента, че асистентът е твърде скъп и непрактичен.

Властите в САЩ искат автомобилните производители да направят автоматичното аварийно спиране задължително при скорости до 100 км/ч, а марки като Stellantis, Mercedes-Benz и Honda не са доволни от новата инициатива.

Алиансът за автомобилни иновации (AAI) е лобистка организация с връзки от 60-те години на миналия век и включва Stellantis, Honda, Hyundai, KIA, BMW, Mercedes, GM, Ford, Ferrari, Isuzu, Mazda, Toyota, Nissan, Mitsubishi, McLaren, Jaguar Land Rover, Volkswagen, Volvo и др.

Според Wall Street Journal AAI е подала петиция срещу част от новите правила на AEB до NHTSA. През 2016 г. няколко автомобилни производители доброволно се съгласиха да добавят AEB към повечето от своите модели, а американски служители искаха да направят своя протокол за тестване на AEB по-строг.

Най-новите разпоредби изискват системите AEB да могат да спират автоматично колата при скорости до 150 км/ч и да работят ефективно за избягване на сблъсък с друго превозно средство при скорости до 100 км/ч.

„Новите стандарти за безопасност на превозните средства, които финализирахме днес, ще спасят стотици животи и ще предотвратят десетки хиляди наранявания всяка година “, каза министърът на транспорта на САЩ Пийт Бутиджиг по време на приемането на новите правила.

Автопроизводителите обаче смятат, че новите правила са просто твърде скъпи и неефективни, като добавят, че ще трябва да прехвърлят допълнителните разходи върху потребителя.

„Да, това правило ще направи превозните средства по-скъпи, но истинският проблем не е цената, а съотношението разходи-ползи. Те ще изискват по-скъпи системи, които няма да подобрят безопасността на водача или пешеходеца “, казва Джон Бозела, президент на Алианса за автомобилни иновации.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не са безопасни

    16 5 Отговор
    в града е 50 км/ч . Няма такава безопасна кола . Ревящи и плачещи роднини на мъртъвци на пътя , а колите вдигат над 150 км/ч . Престъпление . Също и транваи, тролеи и рейсове . Даяна умре с 230 , котков умре с 145 , ферарио умре с 165 отзад . не продавайте колите в българия . лесно е . и дрогата забранена и не е безопасна ама темата развихря съзнанието . печелят за инфото .
  • 2 Ханко Брат

    42 2 Отговор
    Всички нови камиони имат сприрачен асистент който действа в последният момент при челен удар но при сняг е напълно безполезен защото реагира на сантиметри преди удара и питата на радара като се навлажни или покрие със сняг не отчита изобщо. Така че и при колите ако се въведе ще има минимална полза само в сухо време но ако задкормилното устройство не е в ред никакви асистенти няма да му помогнат.
  • 3 по високи цени за новите модели коли

    12 3 Отговор
    и 2 употреба части огромни производство и търговия . така хем новия и стар парк с коли ще се вижда . Печели се добре . Спорове , на седянка разсъждения .
  • 4 оня с коня

    16 5 Отговор
    И ще ги питам тия "Власти в САЩ" дето искат да задължат проидводителите да внедрят тая нова Система за Автоматично спиране на МПС-то при скорост до 150км/ч и да работят ефективно при ситуация за Сблъсък до 100км/ч :Ако са сигурни в ефективността на тази Система ЗАЩО не премахнат ограниченията за Макс. скорост?
  • 5 Накаря да вземе

    22 13 Отговор
    Да си ги бутаме,че така е по-еко и бавно.АБСОЛЮТНО СЕ ОБЗСМИСЛЯ КОЛАТА КАТО УДОБСТВО,С ТЕЗИ ЕВРОИЗВРАТЕНЯЦИ И КАПУТИ С МАЛОУМНИ ЗАКОНИ И МЕРКИ,КОИТО НЕ РАБОТЯТ ЗА ТОВА КОИТО СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ,А ЗА ТЕХНИТЕ ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ,ПАРИ НА ВЯТЪРА.500 К.С.КОЛА ДА Я КАРАШ СЪС 30 ТО ЗАКАКАВО ТИ Е ИЗОБЩО КОЛА С ТАЗИ МАРТВЕШКА СКОРОСТ??? ГЛУПАЦИ СА ЕСГЕЙЦИТЕ И ПРИЯТЕЛИТЕ ИМ ЗАД ОКЕАНА ФАЩИСАНИТЕ БОКЛУЦИ!
  • 6 Илчо Мустакат

    17 4 Отговор
    щом колата спира автоматично, ще означава, че не водачът управлява МПС, а го управлява фирмата производител на автоматичното устройство. Отпада опит и преценка за безопасна скорост (нещо подобно между автоматичните скорости и левият педал за ръчното превключване на лоста на скоростите)
  • 7 Лумпен

    20 2 Отговор
    Безработните политици се чудят само какви глупости да измислят!
    Скоро ще ни казват и как и кога да се бършем отзад...!
    И как да обиждаме жените си ...!
  • 8 Мойсея Света Троица идеален център

    2 5 Отговор
    Сами грандис мивек неразрушим
  • 9 по добре с каруци

    14 0 Отговор
    Започват да се създават системи, които възпрепятстват управлението, като го изземват от водача.
  • 10 Някой

    12 0 Отговор
    Тези безумни решения се вземат от "високо образовани" технически неграмотници.
  • 11 Хан КурУм

    13 1 Отговор
    Посоката на развитие е грешна. Трябва да се доказва годността на кандидата за водач на МПС. Рефлекса, психиката, реакцията при критични ситуации, характер, емоциите и много други качества трябва да се тестват. В момента всеки може да стане водач на МПС. Друга грешка е че водачът започва да разчита на автомобила и излиза от кондиция което е смъртоносно. Добре е да има система за безопасност, но без читав водач колата е куп ламарина.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Това е истината

    3 2 Отговор
    Да се ограничи фабрично скороста на всички автомобили до сто километра в час Най много катастрофи стават от безумно високите скорости