Отидете към основна версия

7 529 38

Ново Legacy със стари двигатели

  • subaru-
  • legacy-
  • чикаго 2014

Subaru избра автосалона в Чикаго за представянето на шестото поколение на флагмана си Legacy. Прототип на седана бе показан миналия ноември на друго американско изложение - в Лос Анджелис.



Смяната на генерациите не е засегнала двигателите на модела. Мощността на 2.5-литровия боксер обаче е увеличена от 175 на 177 к.с. Върховият 3.6-литров шестцилиндров мотор не е пипан и развива старите 260 коня. И двата агрегата работят съвместно с вариатор Lineartronic, който предава въртящия момент на четирите колела посредством класическата система Symmetrical AWD.



Новото Legacy е дълго 4 796, широко 1 840 и високо 1 500 мм. Междуосието остава същото  - 2 750 мм. Досегашният модел бе 66 мм по-къс, 60 мм по-тесен и 5 мм по-нисък.



Японският седан ще се оборудва с нова мултимедийна система. Нейната базова версия има 6.2-инчов сензорен екран, достъп до музикалните услуги Pandora и Aha, Bluetooth и USB-порт за включване на външни устройства. По-скъпите версии на Legacy ще имат 7.0-инчов дисплей, спътниково радио SiriusXM и аудиосистема Harman/Kardon с 12 говорителя.



Новото поколение на модела получава обновена версия на системата EyeSight, която бе обявена за най-добрата от този тип в САЩ от Американския застрахователен институт за пътна безопасност. Устройството има стереокамери, които разпознават цвят. Електрониката следи дали автомобилът се движи в лентата, предотвратява катастрофи и помага при движение на заден ход.



От Subaru наричат върховата версия Legacy Limited най-луксозния автомобил, който компанията някога е произвеждала. Оборудването му включва регулировка на шофьорската седалка в 10 позиции, тристепенно подгряване на предните кресла и двустепенно за задните, както и отделни въздуховоди на вентилационната система за пътниците на втория ред.



Продажбите на новото Legacy в САЩ започват през лятото. От Subaru не съобщават кога моделът ще дебютира на други пазари.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини