Отидете към основна версия

1 886 7

И Ford май ще се откаже от плана си за електрифициране на моделната линия

  • ford-
  • електромобили-
  • хибриди

Смелият план на Ford да премине изцяло на електричество в Европа до 2030 година може да бъде провален от слабото търсене на електрически превозни средства. След като определи един от най-амбициозните графици за прехода към електрически превозни средства, който ще надхвърли с пет години изискването на Европейския съюз за нулеви емисии за леки автомобили за 2035 година, Ford сега заяви, че може да продължи да продава автомобили с двигатели с вътрешно горене в Европа и след края на десетилетието.

„Ако видим голямо търсене, например, на plug-in хибридни превозни средства, ние ще ги предложим на пазара “, каза Мартин Сандър, ръководител на отдела за леки автомобили на Ford в Европа. Той също така призна, че настоящото търсене на електрически превозни средства не отговаря на очакванията на Ford и че компанията не е постигнала целите си.

Това са лоши новини за висшия мениджмънт на Ford, който похарчи 2 милиарда долара за превръщането на завода си в Кьолн, Германия, в център за електрически превозни средства. Бившият завод на Fiesta ще започне производството на новия електрически кросоувър Ford Explorer този юни и се очаква Ford да представи второ електрическо превозно средство, изградено на същата електрическа платформа VW MEB през същия месец.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.

Свързани новини