Отидете към основна версия

2 986 5

Toyota подготвя най-мощния си Land Cruiser

  • toyota-
  • gr-
  • land cruiser

С GR версията компанията се надява да разшири кръга си от фенове

Toyota обмисля по-мощен SUV за своята нарастваща линия от динамични автомобили Gazoo Racing. Режимът GR Sport вече е приложен към много продукти и скоро трябва да се появи пълноценен модел сред големите SUV-та.

Говорейки пред австралийското списание Car Expert, шефът на GR Томоя Такахаши твърди, че SUV е задължителен: „В бъдеще, от моя гледна точка, имаме нужда от голям GR SUV. Някои хора може да използват SUV само защото имат семейство или нужда от пространство "Имаме нужда от SUV, за да разширим нашата марка."

Той отказа да навлезе в подробности за това кой модел може да получи GR версията. Според нас обаче, това би бил един от по-големите SUV-та, тъй като Yaris Cross и C-HR не са толкова просторни. Ние също бихме изключили bZ4X. Така най-вероятно това ще бъде Land Cruiser LC 250 / Prado или големият LC300.

Такахаши отбеляза, че Gazoo Racing трябва да определи правилния модел за бъдещо разширяване на портфолиото, тъй като ресурсите му са ограничени. Не е в състояние да пусне няколко продукта за кратко време поради бюджетни ограничения. Yaris, Corolla, 86 и Supra в момента се предлагат в пълен GR вид.

Малко сме изненадани, че на Toyota отне толкова време, за да разбере, че от GR SUV би имало смисъл. Големите производители на автомобили продават подобрени итерации на своите SUV-та от години. Подходящ пример е Volkswagen с неговите T-Roc R, Tiguan R и Touareg R.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини