Отидете към основна версия

2 473 8

Ето го възродения Mercedes 190E Evo за 1.4 млн лева

  • mercedes-
  • 190-
  • evo-
  • amg

Седанът разполага с 493 конски сили

Германската инженерна фирма HWA най-накрая представи своята версия на легендарния Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evo II - модернизиран рестомод, наречен просто Evo. Представен с визуализации в края на миналата година, първият екземпляр ще се появи на търг в края на юли.

Вместо да се жертва от ценните екземпляри на EVO II, HWA EVO ще бъде базиран на широко достъпния W201. Оригиналният Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II е оборудван с 2,5-литров 16V четирицилиндров двигател с мощност 232 к.с., разработен от Cosworth и AMG. Той също така разполагаше с регулируемо окачване и, разбира се, с емблематичния бодикит, който ще присъства и тук.

Под капака HWA изоставя 2.5-литровия четирицилиндров двигател с естествено всмукване на оригиналния автомобил в полза на по-мускулест вариант. Те са се спрели на 3.0-литров V6 с два турбокомпресора на Mercedes-Benz. В стандартно изпълнение този двигател генерира 444 к.с. Опционалният пакет Affalterbach повишава тези стойности до 493 конски сили, като запазва същия въртящ момент. Този мощен силов агрегат е разположен зад предния мост за перфектно разпределение на теглото в съотношение 50:50.

Шестстепенна механична трансмисия се грижи за превключването на предавките и изпраща мощността единствено към задните колела.

HWA не е пестила средства и за окачването. В четирите ъгъла са използвани двойни носачи, както и амортисьори KW, които предлагат ръчно регулиране. За тези, които търсят още по-прецизно управление, в пакета Performance се предлага комплект електронно регулируеми амортисьори KW. Спирачната сила се осигурява от масивни 380-милиметрови дискове с шестбутални спирачни апарати отпред и 360-милиметрови дискове с четирибутални спирачни апарати отзад.

Тъй като се произвеждат само 100 бройки, а 75% от тях вече са резервирани, ексклузивността идва на висока цена. Цената на HWA Evo започва от зашеметяващите 714 000.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.

Свързани новини