Отидете към основна версия

2 541 9

Знаете ли защо този стандартен на пръв поглед Mercedes W123 бе продаден на търг за огромна сума

  • mercedes-benz-
  • w123-
  • amg-
  • търг

В САЩ аукционната къща Bonhams продаде уникален Mercedes-Benz W123 комби. Автомобилът е произведен през далечната вече 1979 година, а за незабележимата на пръв поглед кола бяха платени... 138 000 долара.

Всъщност това е един изключително рядък Mercedes 500 TE AMG. Такива комбита се произвеждат само в няколко бройки, тъй като в края на 70-те години на миналия век компанията AMG все още произвежда автомобили в малки партиди.

Комбито Mercedes 500 TE AMG е оборудвано с 5.2-литров инжекционен V8 двигател с мощност 300 к.с. Моторът работи съвместно с четиристепенна автоматична трансмисия. Окачването също е модифицирано, като са монтирани по-големи дискови спирачки.

Интересно е още, че наточената версия не изглежда много по-различна от стандартния Mercedes W123. Комбито е с малко снижено окачване, разполага със скромен аеродинамичен бодикит, малък заден спойлер и с джанти BBS.

Двойните изпускателни тръби също издават мощността на автомобила и ясно се виждат отзад. Интериорът на Mercedes 500 TE AMG е декориран с червена и черна кожа и дърво. Монтирани са спортен волан и седалки.

Въпросният Mercedes-Benz W123 комби е доста запазен. Пробегът на автомобила за 45 години е само 82 900 километра. Към автомобила бе проявен огромен интерес и наддаването бе оспорвано, като в крайна сметка бе продаден за почти $140 000.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини