Отидете към основна версия

6 034 8

У нас пристигна изцяло новото Audi Q6 e-tron. Вижте и колко струва (ВИДЕО)

  • audi-
  • q6-
  • e-tron-
  • quattro-
  • българия

Основната характеристика на кросоувъра е, че той става първият модел на Audi, изграден на PPE (Premium Platform Electric) архитектурата на марката

С бляскава премиера в киноцентър "Бояна" в столицата, вносителят на Audi у нас демонстрира най-новия си модел. Става дума за Audi Q6 e-tron - един автомобил, който е съвсем различен от всички останали модели на марката. Това е мощен електрически кросоувър, базиран на платформата Porsche Macan EV.

Основната характеристика на кросоувъра е, че той става първият модел на Audi, изграден на PPE (Premium Platform Electric) архитектурата на марката, която е в основата на електрическото Porsche Macan. У нас новото Q6 e-tron идва с три версии: две стандартни и наточена SQ6 e-tron.

Електрическият кросоувър има 800-волтова архитектура, батерия от 100 киловатчаса и един или два електрически мотора, монтирани на предния и задния мост. На българския пазар "базовата" версия е с мощност 306 коня и се нарича Q6 e-tron performance. Цените на този вариант у нас започват от 139 651 лв с ДДС.

Версията Audi Q6 e-tron quattro разполага със система за задвижване на четирите колела и с мощност от 388 конски сили. Цената на тази модификация в България започна от 151 628 лв. с ДДС. Супер наточеното SQ6 e-tron е със стартова цена у нас от 189 554 лв с ДДС и предлага мощност от 490 конски сили.

Q6 e-tron quattro ускорява до сто за 5.9 секунди, а SQ 6 e-tron - за 4.3 секунди. Максималната скорост е ограничена съответно на 210 и 230 километра в час. Можете да попълните запаса от енергия, който е достатъчен за 225 километра, само за 10 минути и да заредите батерията от 10 до 80 процента за 21 минути.

С едно зареждане този автомобил може да измине 625 км. Още от любопитните новости на Q6 e-tron са свързани със светлините. редната оптика се състои от 12 сегмента с регулируема яркост, а задните светлини използват 360-сегментни OLED панели.

Вътре Q6 e-tron разполага с иновативен 14.5-инчов екран на информационно-развлекателната система, head-up дисплей с добавена реалност, гласов асистент с изкуствен интелект и собствен аватар и с 11.9-инчов цифров инструментален панел.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини