21 Септември, 2024 10:33 959 3

Audi показа най-мощния сериен автомобил на марката (ВИДЕО)

  • audi-
  • e-tron-
  • performance-
  • gt
Audi показа най-мощния сериен автомобил на марката (ВИДЕО) - 1

Audi дебютира с първия си изцяло електрически модел RS performance, който се превърна във флагман по отношение на мощност, управление и динамика. Купето с четири врати демонстрира техническия опит на Audi и страстта към детайла. Мощен, спортен и уверен, той отразява високите стандарти на марката за разработка и производство на автомобили.

В допълнение към синхронния двигател с постоянен магнит (PSM) на предната ос с подсилен задвижващ вал и мощност от 252 kW (342 к.с.), електрическият Gran Turismo е оборудван с нов PSM двигател на задната ос с мощност от 415 kW (564 к.с.). Повишената плътност на медта в специалната щифтова намотка в статора на електродвигателите увеличава максимално проводимостта на тока.

Освен това роторът в задния електромотор е по-компактен и по-лек. Общо Audi намали теглото на електрическия мотор на задния мост с десет килограма. И двата електрически мотора имат резерв от мощност за динамични ситуации на шофиране. Launch Control може за кратко да използва ресурсите на високоволтовата батерия и електрическите двигатели, за да постигне мощност до 680 kW / 925 к.с.

Audi показа най-мощния сериен автомобил на марката (ВИДЕО)

Предният мост е оборудван с модифицирана силова електроника с преработен импулсен инвертор, който осигурява по-високи разрядни токове до 600 ампера – с 300 ампера повече от другите варианти Audi S e-tron GT и Audi RS e-tron GT. Задната ос също работи на 600 ампера. Audi увеличава и спирачната рекуперация до 400 kW.

Максималната спирачна скорост е 4.5 m/s. До тази стойност колата разчита само на рекуперация. По този начин Audi разширява разликата между динамичното усещане от управлението с един педал и ефективното движение по инерция.

„Това ни позволява да увеличим ефективността, като същевременно отговаряме на това, което нашите клиенти искат. Когато водачът пусне педала на газта, колата осезаемо забавя, което прави шофирането спортно “, казва Яан Матес Рейлинг, технически ръководител на проекта на семейството модели Audi e-tron GT.

Audi показа най-мощния сериен автомобил на марката (ВИДЕО)

Новата химия на батерията също е отчасти отговорна за повишената производителност на RS e-tron GT performance с коригирано съотношение на смесване на никел, кобалт и манган и общ капацитет на батерията от 105 kWh (97 kWh нетно). Това води до по-висока консумация на енергия и по-високи зарядни и управляващи токове в сравнение с предишния модел. Максималните зарядни токове са увеличени до 400 ампера. Когато Launch Control е активиран, токът може да протича с до 1 100 ампера.

Това важи и за използването на новата функция push-to-pass в изпълнението на RS e-tron GT, която осигурява 70 kW увеличение на мощността при скорости над 30 km/h за десет секунди - както е посочено от таймера във виртуалната пилотска кабина. Когато водачът активира функцията push-to-pass, батерията използва същата карта като за Launch Control. В същото време задвижващите компоненти автоматично се превключват към динамичния режим Audi drive select. След поне десет секунди регенериране функцията може да се активира отново.

Максималната мощност на зареждане е увеличена с 50 kW до 320 kW. Това позволява на HV батерията на автомобила да се зарежда от 10 до 80 процента само за 18 минути в станция за зареждане с висока мощност (HPC) при идеални условия.

Audi показа най-мощния сериен автомобил на марката (ВИДЕО)

Новоразработеното въздушно окачване с 2-камерна/2-клапанна технология е стандартно за топ моделите на марката. То осигурява ясни предимства по отношение на динамиката на шофиране, без да прави компромис с комфорта. За първи път като опция се предлага иновативна система за активно окачване с възможност за избор на колела.

Системата за динамично управление Audi drive select позволява на водача да контролира характера на автомобила както обикновено. Има три профила: ефективност, комфорт и динамика. В допълнение, два индивидуално конфигурируеми режима RS1 и RS2 позволяват на водача да избира возията, окачването, клиренса и звука. Водачът може да задава тези режими от волана.

Audi RS e-tron GT performance 2 е стандартно оборудван с 20-цолови джанти. Гумите, оптимизирани за съпротивление при търкаляне, осигуряват по-дълъг пробег. Допълнителните 21-цолови версии предлагат пет дизайна на джанти и две гуми с различни характеристики. Гумите Bridgestone Potenza Sport имат много ниско съпротивление при търкаляне, което подобрява консумацията на енергия и пробега.

Audi показа най-мощния сериен автомобил на марката (ВИДЕО)

В RS e-tron GT performance клиентът може да контролира звука на автомобила - от тихо електрическо задвижване до прогресивен звук. Спортният, триизмерен и висококачествен e-tron Sport звук е стандартен. Като звуков израз на прогресивния характер на Gran Turismo, звукът в купето е подобрен - той е станал по-хармоничен, особено в диапазона на оборотите на празен ход от 70 до 90 км/ч. Два блока за управление и усилватели в багажника генерират отделни външни и вътрешни звуци, излъчвани през два високоговорителя, един отвън и един вътре в колата.

Цифровият звук се основава на данни като скоростта на електродвигателите, позицията на педала на газта, скоростта на автомобила и други параметри. Резултатът е синтетичен звук от 32 отделни източника - от разнообразие от реални записи до редактирано синтезирано аудио - който поддържа задвижващата система по автентичен и много фин начин. Новият RS e-tron GT performance се произвежда от Audi Sport GmbH в завода на Audi в Некарзулм и вече е достъпен за поръчка в Европа, като цени започват от 160 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марко

    4 0 Отговор
    Предполагам, че за новото Ауди ще са нужни не 200, а 400 тона вода за да бъде изгасен възникнал пожар в колата.
    Голям успех за компанията!
  • 2 Мутра от Бояна

    0 0 Отговор
    Ако бръмчи и пуши ше я вземем
  • 3 Борил Атанасов

    0 0 Отговор
    Понеже станах гeй и вече не се интересувам от жени ви предлагам една сносна компаньонка за 35-40 лева на час, няма пари и затова е съгласна на малко, а върши работа.
    на тези телефони може да я намерите:
    088 808 4442
    088 803 4442
    за Пловдив и областа.