Отидете към основна версия

1 518 17

Tesla получи разрешение за разширяване на завода си в Германия

  • tesla-
  • завод-
  • германия-
  • фабрика

Очаква се производство на 1 милион коли годишно

Tesla постигна значителна победа в стремежа си да доминира на европейския пазар на електромобили. Органите по опазване на околната среда в Бранденбург, Германия, дадоха зелена светлина за разширяването на завода в Грюнхайде, което е важна стъпка напред в амбициозната стратегия за растеж на автомобилния производител.

Първоначалната фаза на разширяването е насочена към логистични подобрения. На Tesla вече е разрешено да изгради асфалтирана логистична зона, специално предназначена за новите автомобили, да добави основни стълбища към завода за пресоване и да създаде пункт за контрол на достъпа.

Това одобрение представлява важна първа стъпка към голямата визия на Tesla за завода в Грюнхайде. Компанията се стреми да удвои производствения капацитет на завода, като се стреми да произвежда зашеметяващите 1 милион електромобила годишно. Производството на батерии също ще бъде значително увеличено, като Tesla планира да произвежда зашеметяващите 100 гигаватчаса годишно.

Пътят към разширяването обаче не е лишен от препятствия. Екологични групи и местни жители изразиха силна опозиция на проекта. Основната им загриженост е свързана с потенциалното въздействие върху водоснабдяването в региона. Заводът в Грюнхайде се намира в определена зона за защита на питейната вода и критиците се опасяват, че разширяването може да застраши този жизненоважен ресурс. Потенциалното въздействие върху околната среда и натоварването на местните ресурси остават спорни въпроси, които Tesla трябва да реши в хода на разширяването.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини