6 Юли, 2024 13:00 1 517 17

Tesla получи разрешение за разширяване на завода си в Германия

  • tesla-
  • завод-
  • германия-
  • фабрика

Очаква се производство на 1 милион коли годишно

Tesla получи разрешение за разширяване на завода си в Германия - 1

Tesla постигна значителна победа в стремежа си да доминира на европейския пазар на електромобили. Органите по опазване на околната среда в Бранденбург, Германия, дадоха зелена светлина за разширяването на завода в Грюнхайде, което е важна стъпка напред в амбициозната стратегия за растеж на автомобилния производител.

Първоначалната фаза на разширяването е насочена към логистични подобрения. На Tesla вече е разрешено да изгради асфалтирана логистична зона, специално предназначена за новите автомобили, да добави основни стълбища към завода за пресоване и да създаде пункт за контрол на достъпа.

Това одобрение представлява важна първа стъпка към голямата визия на Tesla за завода в Грюнхайде. Компанията се стреми да удвои производствения капацитет на завода, като се стреми да произвежда зашеметяващите 1 милион електромобила годишно. Производството на батерии също ще бъде значително увеличено, като Tesla планира да произвежда зашеметяващите 100 гигаватчаса годишно.

Пътят към разширяването обаче не е лишен от препятствия. Екологични групи и местни жители изразиха силна опозиция на проекта. Основната им загриженост е свързана с потенциалното въздействие върху водоснабдяването в региона. Заводът в Грюнхайде се намира в определена зона за защита на питейната вода и критиците се опасяват, че разширяването може да застраши този жизненоважен ресурс. Потенциалното въздействие върху околната среда и натоварването на местните ресурси остават спорни въпроси, които Tesla трябва да реши в хода на разширяването.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Все го разширяват

    4 14 Отговор
    тоя завод, ама май още не работи и няма да заработи. Просто удвояват едни пари по зелената сделка и до там.

    Коментиран от #2

  • 2 МЪСК

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Все го разширяват":

    Свери си датата. Май мина. Вече сме юли, 2024 година, 3-то десетилетие на 21-век.

    Коментиран от #10

  • 3 Нема ли

    9 1 Отговор
    И да го удължат, поне малко?
  • 4 Гост

    8 7 Отговор
    Те хубаво го разширяват,но като няма купувачи тлупаците са на свършване.

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    4 9 Отговор
    Много ми е интересно защо не строят разширението без строително разрешение.Теслю адреналинката електричка твърди за Тесла не било нужно да имат строително разрешение.

    Коментиран от #8

  • 6 Малка грешка

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    "Те хубаво го разширяват,но като няма купувачи тлупаците са на свършване."


    Объркал си слобореда. Правилно е да се каже те хубаво разширяват, но глупаците които нямат свършване си мислят и повтарят, че нямало купувачи.
  • 7 Тоз

    2 2 Отговор
    Добре е в разширението да почнат производство на ДВГ. А може да вземат лиценз, че автомобилостроенето не е лесна работа, а всичко говори, че ще продължи и се повиши производството и търсенето на автомобили.
  • 8 Мен друго ми е интересно

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Как така ще я разширяват производството на батерии които въобще не произвеждат според тебе?

    Проглушил си ни ушите вече, че Тесла не произвежда никакви батерии и ги купува от китайците. Сигурно ще продадат част от завода на китайците да си построят вътре завод за батерии. Нещо като Троянски кон в столицата на Германия.

    Коментиран от #11

  • 9 ВОВКАТА ОТ РУСИЯ

    2 3 Отговор
    какво ? , получила разрешение за разширяване на корема и вените , а аз и тоя Завод че го откраднем , що па да немам и за електроавтомобили , ооо ще ви сложа шапката бе момчета в комина и си заминавам като един Българин Баш Майстора му викали , шапчицата и теслата е при мен , само стой та гледаи .
  • 10 Великото Тесла Братство

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "МЪСК":

    Ние сме над 6 милиона по цялото Земно кълбо. Ние сме кадърни, образовани и богати.
    Ние сме Прогрес,
    Ние сме Скорост,
    Ние сме Бъдеще!
    Ние движим Света

    Коментиран от #12

  • 11 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мен друго ми е интересно":

    Теслю Тунберг,дали има разлика между производство на батерии и сглобяване на батерийни пакети?За аматьор с образование от спортно училище няма разлика.
  • 12 Митгеястър

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Великото Тесла Братство":

    Ние сме 8 милиарда.
  • 13 Tesla произвежда 46 80

    1 2 Отговор
    Ти като си голям специалист това батериини пакети ли са или батерии, от които се сглобяват батериини пакети, от които се сглобяват батерии?

    Коментиран от #14

  • 14 Митгеястър

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Tesla произвежда 46 80":

    Тези батерии,които Мъск показа само на картинка?

    Коментиран от #15

  • 15 Точно тези

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Митгеястър":

    От тези картинки които разглобяват. Ти коя точно картинка имаш предвид? На батерията 4680 която се разглобили от Тесла модел У 2022 или второто поколение 4680 която са разглобили от Cybertruck и правят сравнения между новата и старата технология 4680 в клипа? Дано до пето поколение през 2030 вече сте научили разликата между производство и сглобяване на батерии

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Така де

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Митбъстър=идиот":

    Картинка която задвижва други картинки, които ядат в пазарния дял на останалите производители с милиони бройки, е да твърдиш че не е произведен нито един автомобил Тесла в световен мащаб и Тесла пирамида.