Отидете към основна версия

28 574 35

A7 от Skoda

  • skoda-
  • visionc-
  • vw-
  • женева 2014

Чешкото поделение на VW не дочака изложението в Женева и представи прототип на бъдещото си купе с пет врати преди швейцарския автосалон. Серийната версия на VisionC ще попълни гамата на Skoda през 2016 г.

Автомобилът ще бъде построен на модулната платформа MQB и ще заеме нишата между Octavia и Superb. Според британското сп. Autocar в Skoda все още работят по дизайна на VisionC. Крайният вариант на колата ще запази конфигурацията с пет врати и стремителен силует, но задницата на серийното купе ще има друго оформление.



Официални данни за габаритите на новата Skoda все още няма, но се предполага, че дължината ще бъде около 4700 мм, а широчината - 1 820 мм при междуосие от 2.68 метра.



Прототипът за Женева ще бъде оборудван с 1.4-литров турбомотор с мощност 110 к.с., който ще може да работи както на бензин, така и на газ.



Серийният VisionC ще се екипира с широка гама от бензинови и дизелови двигатели с обем от 1.4 до 2.0 литра. Базовата модификация ще бъде с предно предаване, а срещу допълнително заплащане ще се предлага и двойно задвижване. Чехите не изключват появата на наточена версия с мощност 300 к.с.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини