Last news in Fakti

28 Февруари, 2014 11:07 28 549 35

A7 от Skoda

  • skoda-
  • visionc-
  • vw-
  • женева 2014

Чешкото поделение на VW не дочака изложението в Женева и представи прототип на бъдещото си купе с пет врати преди швейцарския автосалон. Серийната версия на VisionC ще попълни гамата на Skoda през 2016 г.

Автомобилът ще бъде построен на модулната платформа MQB и ще заеме нишата между Octavia и Superb. Според британското сп. Autocar в Skoda все още работят по дизайна на VisionC. Крайният вариант на колата ще запази конфигурацията с пет врати и стремителен силует, но задницата на серийното купе ще има друго оформление.



Официални данни за габаритите на новата Skoda все още няма, но се предполага, че дължината ще бъде около 4700 мм, а широчината - 1 820 мм при междуосие от 2.68 метра.



Прототипът за Женева ще бъде оборудван с 1.4-литров турбомотор с мощност 110 к.с., който ще може да работи както на бензин, така и на газ.



Серийният VisionC ще се екипира с широка гама от бензинови и дизелови двигатели с обем от 1.4 до 2.0 литра. Базовата модификация ще бъде с предно предаване, а срещу допълнително заплащане ще се предлага и двойно задвижване. Чехите не изключват появата на наточена версия с мощност 300 к.с.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    6 2 Отговор
    добра е колата
  • 2 Христо Христов

    8 2 Отговор
    Не забравяйте, че чехите произвеждат автомобили вече над 100 г.
  • 3 Симеон Тасев

    0 10 Отговор
  • 4 Симеон Тасев

    1 13 Отговор
    чехите не стават за авто пройзводители и това си е който и какво да говори марката е една бмв

    Коментиран от #15, #19, #20

  • 5 Симеон Тасев

    1 14 Отговор
    нека ви е яд че само на снимка ще гледате яки баварци
  • 6 Симеон Тасев

    2 15 Отговор
    и в мечтите няма да ги имате
  • 7 наско стоилов

    8 2 Отговор
    след 15 г ще ги имаме и ние
  • 8 Николай Стоянов

    12 5 Отговор
    Сори Тасев ама БМВ е последната марка която бих искал да притежавам. JAPAN POWER, там е истината.
  • 9 Troll

    11 7 Отговор
    В Шкода е истината. Тези тъпи бнв-та стават все по-грозни с годините както остаряващ човек. Пък и бъбреците се уголемяват все едно са хора, които не си вадят пръстите от носа.

    Коментиран от #10, #12, #16

  • 10 Симеон Тасев

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "Troll":

    грозни а добре щом казваш така да е само дето само доста заможните си ги позволяват тези грозни баварци

    Коментиран от #13

  • 11 Дошo

    1 5 Отговор
    AUDI=Skoda

    I'm back

    Коментиран от #14

  • 12 Vasil Stoev

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Troll":

    БНВ-та,
  • 13 Lachezar Mateev

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Симеон Тасев":

    Хммм... 1000 лв. 320 да не забравим и 20 не 18 или 16 щото са киопави 320 да е ... с газ климатик и ел. стъкла доста заможен трябва да е човек!!!!
  • 14 Владислав Димитров

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Дошo":

    От къде ?
  • 15 Хрисофор Карамфилов

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Симеон Тасев":

    Когато чехите са имали автомобилна индустрия пра-дядо ти ти е ходил прав под масата ,и е викал:Мамо мамо небето е кафяво. Много по късно БМВ ще започнат да правят двигатели за самолети.Чехите са били най-умните славяни още по времето на Австро-Унгария.

    Коментиран от #29

  • 16 Shmeker

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Troll":

    Абе те грозни, грозни ама дизайнът е непреходен. То и тва е идеята. Но качиш ли се веднъж на добро БМВ ще ти е трудно да минеш на друга марка. Просто са коли, които се карат най-добре. Най-балансирани и т.н.
  • 17 Ivan2909

    2 2 Отговор
    hahahahaaha, tragediq- kakvo se polu4ava kato suv(o)kopli6 seat ibisa s AUDI 7 -6koda 7 :))))))))))))))))) Na tiq ot skoda samo re6etkite im davat da izmislqt.Buahahahaha!
  • 18 Михаил Зарев

    0 5 Отговор
  • 19 Михаил Зарев

    0 8 Отговор

    До коментар #4 от "Симеон Тасев":

    Stavat i shkodite ama inache si prav brato markata e edna BMW!
  • 20 Михаил Зарев

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "Симеон Тасев":

    Mejdodrugoto otpred prili4a na BMW po kapaka s tezi 4erti... nqkoi drug ne zabelqzva li prilikata.
  • 21 TODOR STOYANOV

    10 2 Отговор
    БЕЗКРАЙНАТА ТЕМА:BMW И ОСТАНАЛИТЕ!АЗ КАРАМ АЛФА 159-SW,КОЛАТА Е НА ТРИ ГОДИНКИ!СТРОШИЛ СЪМ 8 ЛИЧНИ АВТОМОБИЛА ДО МОМЕНТА И ВСИЧКИТЕ СА БИЛИ РАЗЛИЧНИ МАРКИ!РАЗБРАХ ПО ТРУДНИЯ НАЧИН,ЧЕ НАЙ ДОБРИЯТ АВТОМОБИЛ Е ТОЗИ,ЧИИТО КЛЮЧОВЕ ДРЪНКАТ В ДЖОБА ТИ!ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!КАРАЙТЕ РАЗУМНО В КЪЩИ ВИ ОЧАКВАТ!
  • 22 The Bear

    5 2 Отговор
    Забелязвам, че с времето коментарите под темите стават все по-глупави - т.е. все повече здравомислещи хора се оттеглят и не намират смисъл да пишат или коментират и апострофират вече направените коментари. Наистина матрияла е лош! Много глупост има изписана тук!:
    Да кажем - : "Марката е една" - марката е била една, когато се е появявал първият автомобил. Сега всяка марка която оцелява си има собствена клиентела - светът е шарен. Не се ли купува един автомобил или пък дори да се купува, ако компанията се ръководи зле - то тя фалира. Ако компанията цъфти (както например БМВ или Тойота - то значи колите им се купуват и носят печалба. Аз например страшно харесвах БМВ навремето. Дизайнът обаче с годините става все по-лош за моя вкус - е няма да си взема дори на старо. Волво са другите, които взеха според мен да си вложават дизайна - много обли взеха да стават, а за Волво винаги е била характерна ръбатата форма. От друга страна взеха да излизат красиви и интересни модели на Ситроен, Форд, Опел, Киа и др. марки, които традиционно не харесвах. Друг е въпросът каква кола си купува човек: Тръгвам да си определям компромиса между разума и сърцето - т.е. между нуждите и желанията - виждам какви алтернативи има на пазара в ценови диапазон по възможностите ми и внимателно сравнявам предимства и недостатъци - след това в зависимост от финансовите схеми - избирам начин на покупка. Така например - трябва ми 7-8 местен автомобил, който да става за извън пътя (не тежък офроу

    Коментиран от #25, #27

  • 23 ани иванова

    0 2 Отговор
    тази кола ще стружа мама и тати и циалата рода
  • 24 ани иванова

    0 2 Отговор
    ako ima variant na sashtata kola 100 konski sili a ne 110 shte imat mn prodajbi ako sa na razumni ceni .. vw i skoda e edno
  • 25 Хрисофор Карамфилов

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "The Bear":

    За Тойота съм съгласен ,че цъфти,малко по малко от 10 000 000авт. продадени за 2013г.ВАГ 9.7 000 000авт. с 5% ,растеж .БМВ 1.5 000 000авт. 10.5% растеж .За пример растежа само на АУДИ 11.5% Продажбите на БМВ и АУДИ са приблизително еднакви за 2013 .За останалото съм съгласен
  • 26 наско стоилов

    1 2 Отговор
    Защо има винаги заяждане за марките -- да ви кажа наи добрата кола е служебната - пьк и ако е нова ммм - целувка
  • 27 zendera

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "The Bear":

    Значи,не е лоша колата която а всеки си има мнение.Не че матриала е лош в тоя случай ами става въпрос за това че повечето от тук пишещете или нямат книжки,или нямат и 5 км изминати с автомобил,или не притежават превозно средство зада могат реално да приценят какво точно дава автомобила от статията,и какво ще иска в замяна-подръжка...Пък какво точно искаше да кажеш за бмв-тата само ти си знаеш.Нямали дизаин.Можеби говориш за Е60-61.Но характера,тоест,принципа на БМВ не се е променил-вероятно не си истински запленен от марката.Незнам кво точно видя в Ситроен като ван освен визия...Ако е дизел си на загуба-френския дизел отдавна не е това което беше.Сега господства немския дизел.Дадох този пример защото ван в повечето случаи се избира с дизелов двигател.Ако е бензин,а ти си пресметлив,ще ти трябва газ-метан.Въпрас на вкус и предпочитания....
  • 28 Споок Армин

    1 2 Отговор
    Говорим само за Европейски марки защото Американските автомобили са "дискриминирани" от европейския мафиотски съюз.Ако имаше начин да се продават американски автомобили, и цените щяха да са по ниски и качеството щеше да е по високо.Сега властва германския монопол , който ни краде всеки ден по най различен начин.Като почнем от цените на авточастите и свършим с така наречените МАФИОТСКИ ЕВРО СТАНДАРТИ - ЕВРО 5, ЕВРО 6 и т.н.Всичко е за пари.Защо в САЩ карат 95% на бензин??Щото са по прости ли?Тука наложиха миризливата нафта , като зарибиха хората с ниска цена , а сега е по скъпа от бензина.
  • 29 Shmeker

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хрисофор Карамфилов":

    Да ама не е баш така. Най-голямата автомобилна индустрия в соц-страните е в Словакия. Там се произвеждат най-много автомобили на глава от населението.
    В Унгарците правят пък спортни аудита. Там също с поколения са развивали автомобилно производство, автобуси и т.н.
  • 30 Eva Ivanova

    0 0 Отговор
    И ние ако си бяхме запазили Рено Булгар,сега щяхме да имаме доста опит в автомобилостроенето ,ама...

    Коментиран от #31

  • 31 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Eva Ivanova":

    Да ,ако нашите управници по онова време ,не се правиха на големи гяволи ,и Рено Булгар от кола за вътрешният пазар да се превърне в конкуренция на самата марка Рено на външният пазар.
  • 32 Дошo

    1 1 Отговор
    Алуди=Шкода

    Коментиран от #34

  • 33 Shmeker

    0 1 Отговор
    Аз предпочитам VW да бяха инвестирали тук. Поне Поло да правехме. То с малките и прости неща се започва.

    То след случая с Рено може би големите производители изобщо не поглеждат тук. Но лошото е че не само с колите е такав

    Коментиран от #35

  • 34 ани иванова

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Дошo":

    vw e skoda no i audi e vw taka che pak e viarno
  • 35 ани иванова

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Shmeker":

    da da razvalim hubavia avtomobil