Отидете към основна версия

7 741 16

Най-бързият сериен автомобил с предно предаване пристигна в България. Вижте и каква е цената му

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • цена-
  • българия

Мощността на новата Honda Civic Type R е 329 коня

Най-бързият сериен автомобил с предно предаване, Honda Civic Type R, пристигна в България в навечерието на рождения ден класическия едноименен модел. Още с дебюта си новата генерация на този хотхеч за пореден път завоюва титлата за най-бърз автомобил с предно предаване в света.

Автомобилът е оборудван с бензинов двулитров четирицилиндров VTEC TURBO двигател, който е комбиниран с шестстепенна механична предавателна кутия. Максималната му мощност е 329 к.с. при 6500/мин, а максималният въртящ момент - 420 Нм при 2500-400/мин.

Honda Civic Type R спринтира от място до 100 км/ч за 5.4 секунди и развива максимална скорост от 275 км/ч. Новата генерация на култовия модел е налична в четири основни цвята – Rallye Red, Racing Blue Pearl, Crystal Black Pearl и Sonic Grey Pearl. Още от характеристиките на автомобила са три основни режима на управление – Comfort, Sport и +R, както и Individual Mode с възможност за персонализация.

С размери 4 594 мм дължина, 1 890 мм широчина и 1 401 мм височина, новият Civic Type R е с 13 мм по-нисък и с 15 мм по-широк от предходната си генерация. В оборудването са включени и 19-цолови матово черни джанти, комбинирани със специално разработени за модела гуми Michelin Pilot Sport 4S 265/30R.

Въпреки спортната си натура Type R е и практичен хечбек и се радва на изключително голям за този клас автомобили багажник с обем до 1 212 литра. За безопасността се грижи пакет от системи и асистенти, обединени под името Honda SENSING. Включени са система за предупреждение при опасност от удар с автоматично задействане на спирачките, асистент за спазване на пътното платно, адаптивен автопилот и др.

Цените на българския пазар започват от 119 990 лв. с ДДС.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.

Свързани новини