Отидете към основна версия

39 887 9

Ford намери ново приложение за "удавените" Mustang-и

  • удавени коли-
  • ford-
  • mustang

По време на наводненията, причинени от бурята, която удари Ню Хемпшир (САЩ) миналата година, стотици чисто нови автомобили Ford Mustang бяха наводнени и повредени. Първоначално те били отписани и трябвало да бъдат бракувани, но сега, компанията реши да даде колите на специализирани автошколи за обучение на механици.

От Ford казват, че прехвърляйки тези "удавени" коли в автошколите, те ще помогнат за обучението на нови технически специалисти. Общо около 300 спортни коли, засегнати от наводнението, бяха изпратени в училищата за обучение на автомонтьори и механици.

Преди да предадат Mustang-ите на училищата, специалисти от американската марка ги изсушиха и почистиха. За да могат тези автомобили да се използват изключително като наръчник за обучение на бъдещи механици и никога да не излизат по пътищата, компанията им издаде и специални документи.

От автомобилния производител отбелязват, че не само Mustang-и ще отидат в автошколите за обучение на механици, но и други модели на марката, които също са били засегнати от наводнението. Те включват F-150, Explorer, Transit, Escape и Super Duty.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 68 гласа.

Свързани новини