Отидете към основна версия

1 710 14

Red Bull RB 17: Хиперкар с 1200 к.с. развъртащ се до 15 хиляди оборота

  • red bull-
  • рb17-
  • суперкар

Red Bull най-накрая свали покривалото на дългоочаквания RB17 - клиентски автомобил за писта, който обещава нива на производителност от Formula 1. Тази чудовищна машина със средно разположен двигател се отличава с уникална комбинация от мощност, лека конструкция и авангардна аеродинамика.

Сърцето на RB17 се крие в чудовищния 4,5-литров V10 двигател с естествено пълнене, подпомаган от електромотор. Това наелектризиращо дуо произвежда 1200 конски сили, като бензиновият V10 се развърта до 15 000 об/мин.

Преобръщайки кантара на по-малко от 1984 кг, RB17 постига приятно съотношение мощност/тегло благодарение на конструкцията си от въглеродни влакна. Самият двигател дори действа като заздравяващ елемент на шасито, което допълнително допринася за твърдостта на автомобила.

Ейдриън Нюи е направил своята магия и тук, като RB17 генерира невероятните 3 747 кг притискаща сила, което е почти два пъти повече от собственото му тегло, и го държи здраво стъпил в завоите при висока скорост.

RB17 може да се похвали със система на окачване, разработена за моторни спортове, с регулируеми амортисьори, активен контрол на височината и преобръщането и режим на повдигане за преодоляване на неравности. Хидравлично подпомаганото управление и спирачките от въглеродни влакна осигуряват прецизен контрол и невероятна спирачна сила.

RB17 разполага със седалки с възможност за персонализиране, регулируеми педали и дори вградено място за съхранение на състезателно оборудване.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини