12 Юли, 2024 18:03 1 601 14

Red Bull RB 17: Хиперкар с 1200 к.с. развъртащ се до 15 хиляди оборота

  • red bull-
  • рb17-
  • суперкар
Red Bull RB 17: Хиперкар с 1200 к.с. развъртащ се до 15 хиляди оборота - 1

Red Bull най-накрая свали покривалото на дългоочаквания RB17 - клиентски автомобил за писта, който обещава нива на производителност от Formula 1. Тази чудовищна машина със средно разположен двигател се отличава с уникална комбинация от мощност, лека конструкция и авангардна аеродинамика.

Сърцето на RB17 се крие в чудовищния 4,5-литров V10 двигател с естествено пълнене, подпомаган от електромотор. Това наелектризиращо дуо произвежда 1200 конски сили, като бензиновият V10 се развърта до 15 000 об/мин.

Преобръщайки кантара на по-малко от 1984 кг, RB17 постига приятно съотношение мощност/тегло благодарение на конструкцията си от въглеродни влакна. Самият двигател дори действа като заздравяващ елемент на шасито, което допълнително допринася за твърдостта на автомобила.

Red Bull RB 17: Хиперкар с 1200 к.с. развъртащ се до 15 хиляди оборота

Ейдриън Нюи е направил своята магия и тук, като RB17 генерира невероятните 3 747 кг притискаща сила, което е почти два пъти повече от собственото му тегло, и го държи здраво стъпил в завоите при висока скорост.

RB17 може да се похвали със система на окачване, разработена за моторни спортове, с регулируеми амортисьори, активен контрол на височината и преобръщането и режим на повдигане за преодоляване на неравности. Хидравлично подпомаганото управление и спирачките от въглеродни влакна осигуряват прецизен контрол и невероятна спирачна сила.

RB17 разполага със седалки с възможност за персонализиране, регулируеми педали и дори вградено място за съхранение на състезателно оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копейкоброяч

    5 12 Отговор
    Колко РУБЛИ струва тази Руска кола сметната в Рупии и обърната по курса на загниващия $ ?

    Коментиран от #4

  • 2 моя 1.9 тди

    3 1 Отговор
    е с изкуствено пълнене и прави само 20К оборотчета
  • 3 Факт

    2 7 Отговор
    Притискателната сила няма отношение към центробежната сила която те изхвърля в завоя.Едбото ти е по нормалната другото по тангентата. Голямата притискателна сила може да ти помогне по права за да не ти обърне въздушният поток отдолу колата

    Коментиран от #8

  • 4 за един пробит $

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Копейкоброяч":

    Десет живота няма да ти стигнат да пускаш русофобски постинги за да си купиш и люспа от боята на тази кола!

    Коментиран от #13

  • 5 Лично мнение

    4 1 Отговор
    Някак си тези 2 тона не ми звучат добре за хипер кар, та дори да има толкова притискаща сила.

    Коментиран от #11

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЦЕНА???

    2 0 Отговор
    Искам поне 3

    Коментиран от #9

  • 8 Хайде бе !

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Нали високите притискателни сили ще увеличат сцеплението на гумите с асфалта, и центробежните по-трудно ще изхвърлят колата от правилната траектория в завоя.

    Коментиран от #10

  • 9 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ЦЕНА???":

    5 милиона британски паунда или около 5,5 милиона евро !
  • 10 Демократ

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хайде бе !":

    А ми формулата е ясна произведението от масата и квадрата на скоростта разделено на радиуса на завоя
    Като увеличиш притискането се предполага че увеличаваш скоростта в завоя а увеличиш ли скоростта се увеличава и центробежната сила от квадрата и.
    Сиреч не правиш нищо напротив намаляваш скоростта в завоя. Смисъл никакъв.

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Лично мнение":

    Всъщност теглото е под 900 кг , има го в доста други сайтове , не знам откъде ги е изровил тия 2 тона и чете ли изобщо какво публикува !

    Коментиран от #14

  • 12 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Демократ":

    Аман от неграмотници , дето се мислят за умници на всичкото отгоре !! Иди ги научи тия инженери , какво разбират те в сравнение с теб , хахахахах !! А истината е , че силата на притискане увеличава силата на триене , тоест сцеплението между гумите и асфалта и просто силата на триене трябва да е по-голяма от центробежната , за да увеличиш скоростта в завой !! Айде в пенсионерския клуб да разправяш глупости на наборите !!
  • 13 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "за един пробит $":

    А на теб и дружките ти десет живота няма да ви стигнат за да осъзнаете , че ВСИЧКО важно и добро за човечеството и прогреса е дошло от омразния ви запад !! От Раша са дошли единствено бомби и крепостничество и винаги ще е така , поне докато тая измислена държава спре да съществува , което ще е скоро , просто защото такова зло се самоизяжда и самоунищожава само , то е създадено за смърт и сее само смърт , включително собствената си !!
  • 14 Лично мнение

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Автора на статията да вземе да си поправи писаниците!
    Копирано от друг сайт: Цялата кола ще тежи не повече от 900 кг – наистина число, сравнимо с болидите от Формула 1. Бруталната аеродинамика с обдухван дифузьор ще добавя още 1700 кг при около 250 км/ч. За да могат гумите да издържат подобно натоварване, Red Bull си партнира с Michelin по създаването на изцяло нова гума, специално за RB17.