Отидете към основна версия

2 565 11

От Fiat обясниха защо връщат ДВГ в бестселъра си 500

  • fiat-
  • 500-
  • двг

Според шефа на компанията Оливие Франсоа решението на Fiat да създаде нов 500 с бензинов двигател е предизвикано от оплаквания на множество шофьори, които не искат да използват електрически автомобили.

Миналия месец италианската марка потвърди, че новият 500 Ibrida с хибриден силов тракт ще се появи в началото на 2026 година. Колкото и да е странно, 500 Ibrida ще се базира на модифицирана версия на платформата за електрически превозни средства Fiat 500e .

Основната причина за това решение обаче е, че европейските купувачи "се отказват от устойчивите решения". Fiat разбра, че трябва да отговори на слабите продажби на своя най-продаван автомобил, като удължи живота на по-популярния модел с ДВГ.

„За мен 500 е електрическа кола. Имаме идеалната кола, 500e. Имайки това предвид, ние очевидно смятахме, както всички останали, че светът ще стане електрически по-бързо и че разходите за електрификация ще намалеят “, казва Франсоа.

Той добави, че за компанията е много важно да отговори на всички очаквания на клиентите. Ето защо автомобилният производител трябваше да отговори на искането за хибрид.

Франсоа потвърди, че 500 Ibrida ще бъде последният модел в гамата с двигател с вътрешно горене, който Fiat ще произвежда, въпреки че това не е изненадващо предвид предстоящата забрана на ЕС за продажба на всички нови автомобили с ДВГ след 2035 година. Но според прогнозите на специалисти, тези решения могат да бъдат отменени.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини