17 Юли, 2024 13:50 2 543 11

От Fiat обясниха защо връщат ДВГ в бестселъра си 500

  • fiat-
  • 500-
  • двг
От Fiat обясниха защо връщат ДВГ в бестселъра си 500 - 1

Според шефа на компанията Оливие Франсоа решението на Fiat да създаде нов 500 с бензинов двигател е предизвикано от оплаквания на множество шофьори, които не искат да използват електрически автомобили.

Миналия месец италианската марка потвърди, че новият 500 Ibrida с хибриден силов тракт ще се появи в началото на 2026 година. Колкото и да е странно, 500 Ibrida ще се базира на модифицирана версия на платформата за електрически превозни средства Fiat 500e .

Основната причина за това решение обаче е, че европейските купувачи "се отказват от устойчивите решения". Fiat разбра, че трябва да отговори на слабите продажби на своя най-продаван автомобил, като удължи живота на по-популярния модел с ДВГ.

„За мен 500 е електрическа кола. Имаме идеалната кола, 500e. Имайки това предвид, ние очевидно смятахме, както всички останали, че светът ще стане електрически по-бързо и че разходите за електрификация ще намалеят “, казва Франсоа.

Той добави, че за компанията е много важно да отговори на всички очаквания на клиентите. Ето защо автомобилният производител трябваше да отговори на искането за хибрид.

Франсоа потвърди, че 500 Ibrida ще бъде последният модел в гамата с двигател с вътрешно горене, който Fiat ще произвежда, въпреки че това не е изненадващо предвид предстоящата забрана на ЕС за продажба на всички нови автомобили с ДВГ след 2035 година. Но според прогнозите на специалисти, тези решения могат да бъдат отменени.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 1 Отговор
    " не искат да използват електрически автомобили."
  • 2 Радо

    30 1 Отговор
    Елидиотите вече са на привършване явно.
  • 3 089954

    16 0 Отговор
    Какво стана с електричките ? Вече всички марки си върнаха бензина и дизела .
  • 4 Бат Петьо

    13 0 Отговор
    Позволете да Ви разкажа един "социалистически" виц по тоя повод. По "живково време" на ул. Богориди в Бургас имаше два "капана", където се продаваше бира и кебапчета. На единия - пълно, на другия - почти празно. И отива колегата при колегата да пита какво става тука и пита: Абе, ти в тая кайма какво слагаш. Първия отговаря: Как какво, бе, каквото всички - половината ла.на, половината кайма. А втория се плесва по челото и казва: аааа, ма ти и кайма слагаааш ...
  • 5 Бат Петьо

    9 0 Отговор
    Та, влязаха в "обяснителен режим", че трябва по малко и "кайма" да слагат в "кебапчетата". Нищо, ние си го знаем, а те са от приказката за "новите дреги на царя", демек, много са готини дрехите на царя, демек, не че нещо им е сбъркана идеята на "черните аристократи", пардон, на "еколозите", ама нещо тука не е както трябва..., разбирай съвсем, че гътнем бизнесо.
  • 6 Бат Петьо

    3 0 Отговор
    С други думи: Татко, пък ти да не си помислиш, че оня чичко чи купи жабчето...., нееее мама си ми го купи...Кичоооо, КОЙ КУПИ ЖАБЧЕТО!!!!!!!
  • 7 Сериознооо?

    3 7 Отговор
    Ако искаш да те е яд,купи си фиат!
  • 8 Турбодизел

    5 1 Отговор
    Оливие Франсоа: “За мен 500е е идеалната кола, имаме идеалната кола”. …па имайте си я бе, на нас ни дайте бензинова. След още година като се усетите и сложите 1,5hdi от пежичките ще стане просто супер.
  • 9 Арахнофоб с цигара

    4 0 Отговор
    “Ние очевидно смятахме, че светът ще стане електрически по-бързо” …при заплатки от по 1-2 мильона на месец лесно се мечтае и светът изведнъж става пухкав и розов. 500 е икона, но не и на цена от 80 и кусур хиляди BGN. Дори и със субсидиите от държавите в EU тоя кърж се продаваше тегаво. Не е лоша колата, но цената трябва да е до 50.

    Коментиран от #10

  • 10 истина ти казвам

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Арахнофоб с цигара":

    10 000 BGN нито стотинка повече! Тва е еднодневка!

    Коментиран от #11

  • 11 Шофьор

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "истина ти казвам":

    Ти имаш ли толкова,или ще питаш мама и татко?