18 Юли, 2024 12:42 3 188 3

Загадъчно видео с новата версия на най-грозния Fiat

  • fiat-
  • multipla

Електрическият SUV Fiat Multipla беше показан на видео за първи път

Загадъчно видео с новата версия на най-грозния Fiat - 1

Fiat отпразнува своята 125-та годишнина миналата седмица в легендарната фабрика Lingotto в Торино. По време на това събитие беше представен новият Grande Panda - първият автомобил на марката на платформата STLA Smart. За това обаче вече ви разказахме. По-интересното е, че тази архитектура ще се използва и за два по-големи модела на Fiat - новите Multipla и Fastback, които ще излязат на пазара съответно през 2025 и 2026 година.

FIAT Multipla, който вече е кросоувър с дължина около 4.4 метра, ще се предлага във версии с пет и седем места. Дизайнът на автомобила е направен в ретро-футуристичен стил, напомнящ на Grande Panda, с ярки LED фарове и няма много общо с предишната кола с това име, смятана, не бе основание, за най-грозният автомобил в света

Новата версия ще се предлага както в хибридна, така и в напълно електрически вариант. Електрическият модел ще има две разновидности: с мощност 113 к.с. и 44 kWh батерия, която осигурява пробег от около 300 км, и по-мощна версия с пробег до 400 км.

Fastback от своя страна ще бъде купеобразен кросоувър, базиран на Citroen Basalt, и ще замени семейството Tipo в Европа. Ще се предлага и в електрическа версия. И двата автомобила се очаква да бъдат налични година по-късно, за да съвпадне със 126-ата годишнина на Fiat.

FIAT продължава да разширява своята гама с помощта на платформата STLA Smart, като включително има планове и за малък пикап. Multipla и Fastback обещават да се превърнат в емблематични модели, съчетаващи иновация и традиция, превръщайки ги в дългоочаквани нови продукти на автомобилния пазар.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакаме альошенка

    4 8 Отговор
    да произведе най красивия Фиат от 50те години на ток! Със кабели естествено.......
  • 2 Бай ви Тодор

    7 1 Отговор
    Ако ще плюете по Фиат-ките потърсете в Туб-ата ..."FIAT-Bоtafogo-Special" с Джей Лено и си помислете през 1917г...какво сме произвеждали ние!!! Иначе сме големи разбирачи по всичко и моЕме да опраЯме целиО свЕт...
  • 3 Да бе

    9 2 Отговор
    Не е възможно да съществува пи-грозна кола от Тесла