Отидете към основна версия

23 141 27

Ето я новата Skoda Octavia Scout

  • skoda-
  • octavia-
  • scout-
  • салон

Наш екип от мястото на събитието

Чехите направиха страхотен фурор в Женева със своето концептуално купе с четири врати Vision C. Заради тази по-достъпна в бъдеще алтернатива на Audi A7 обаче премиерата на Skoda Octavia Scout остана малко встрани от прожекторите. Въпреки това автомобилът впечатли специалистите на салона.

Новото поколение на Octavia Scout е по-просторно и по-функционално от предшественика си, като наред с това чехите отбелязват факта, че колата е запазила отличната си управляемост и комфортната си возия. Тази модификация ще се оборудва първоначално с двулитров дизел или с 1.8-литров бензинов мотор.

Иначе що се касае до повишената проходимост на модела, инженерите от Млада Болеслав потвърдиха лансираните по-рано слухове, че новата Octavia Scout ще запази същия клиренс както този на досегашния модел - 180 мм. Въртящият момент пък се предава на четирите колела посредством новото поколение на доказалата се вече муфа Haldex.

Освен че е по-леко и компактно от предходното, петото поколение Haldex се характеризира и с доста по-сериозни възможности и бързина на работа. Скоростните кутии са две - шестстепенна DSG трансмисия с два "мокри" съединителя и базовата механична скоростна кутия.

Салонът също впечатлява с иновации, но в по-голямата си част той повтаря интериора на новата Octavia. Акцентът тук пада върху багажното отделение, което е доста функционално, а обемът му съвсем не е малък. Петата врата се затваря и отваря автоматично, а самият под на товарното отделение разполага с т.нар. двойно дъно.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини