Отидете към основна версия

930 0

Луксозна китайска марка, позната и у нас, попълни документи за преструктуриране

  • hiphi-
  • китай-
  • фалит-
  • документи

Компанията спря работа през февруари

Китайският стартъп за електрически превозни средства Human Horizons, компанията майка на луксозната марка електрически превозни средства HiPhi, подаде молба за преструктуриране преди фалит. Компанията, която е основана през 2019 г. и е насочена към европейските пазари със своите модели X и Z, се бори да набере популярност на фона на силната конкуренция и забавящата се китайска икономика.

Финансовите проблеми на HiPhi са показателни за по-широките предизвикателства, пред които е изправена китайската индустрия за електрически превозни средства. С над 100 марки електрически превозни средства, които се борят за пазарен дял, ценовите войни и намаляващото потребителско търсене създадоха силно конкурентен пейзаж. Прекратяването на държавните субсидии през 2022 г. допълнително влоши ситуацията.

Решението на Human Horizons да потърси преструктуриране подчертава трудностите, с които се сблъскват по-малките производители на електрически превозни средства, за да се конкурират с утвърдени производители на автомобили и добре финансирани съперници. Бъдещето на дружеството остава несигурно, тъй като то се ориентира в сложния и бързо развиващ се китайски пазар на електрически превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини