9 Август, 2024 14:05 929 0

Луксозна китайска марка, позната и у нас, попълни документи за преструктуриране

  • hiphi-
  • китай-
  • фалит-
  • документи

Компанията спря работа през февруари

Луксозна китайска марка, позната и у нас, попълни документи за преструктуриране - 1

Китайският стартъп за електрически превозни средства Human Horizons, компанията майка на луксозната марка електрически превозни средства HiPhi, подаде молба за преструктуриране преди фалит. Компанията, която е основана през 2019 г. и е насочена към европейските пазари със своите модели X и Z, се бори да набере популярност на фона на силната конкуренция и забавящата се китайска икономика.

Финансовите проблеми на HiPhi са показателни за по-широките предизвикателства, пред които е изправена китайската индустрия за електрически превозни средства. С над 100 марки електрически превозни средства, които се борят за пазарен дял, ценовите войни и намаляващото потребителско търсене създадоха силно конкурентен пейзаж. Прекратяването на държавните субсидии през 2022 г. допълнително влоши ситуацията.

Решението на Human Horizons да потърси преструктуриране подчертава трудностите, с които се сблъскват по-малките производители на електрически превозни средства, за да се конкурират с утвърдени производители на автомобили и добре финансирани съперници. Бъдещето на дружеството остава несигурно, тъй като то се ориентира в сложния и бързо развиващ се китайски пазар на електрически превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА