Отидете към основна версия

1 578 3

Jaguar представя първия си нов модел тази година

  • jaguar-
  • bentley-
  • gt-
  • aston martin

Очаква се той да влезе в производство през 2025-та

Jaguar претърпява драматична трансформация, докато празнува своята 90-годишнина. Емблематичният британски автомобилен производител ще се сбогува с цялата си гама модели с двигатели с вътрешно горене, с изключение на SUV модела F-Pace, до края на 2024 г.

Тази стратегическа промяна бележи смел ход към изцяло електрическо бъдеще, позиционирайки Jaguar като луксозна марка електрически автомобили, която да се конкурира с такива като Bentley и Aston Martin. Главният изпълнителен директор на марката, Адриан Мардел, подчерта завръщането към основното ДНК на Jaguar, фокусирайки се върху дизайна, представянето и ексклузивността.

Първенецът на тази нова електрическа ера ще бъде Jaguar GT, гранд туриър с четири врати, чието производство е планирано за 2025 г. Създаден върху специално разработена платформа, GT обещава да бъде най-мощният Jaguar, произвеждан някога, и да предлага пробег до 700 км.

През следващите години се планира пускането на пазара на допълнителни електрически модели, включително средно голям и голям кросоувър. Тези автомобили ще споделят новия дизайнерски език на Jaguar, характеризиращ се със смела и отличителна естетика.

Започвайки тази амбициозна трансформация, марката Jaguar има за цел да даде ново определение на луксозната мобилност и да завладее сърцата на взискателните клиенти, търсещи авангардни технологии и несравнимо изживяване при шофиране.

Следващите години ще бъдат решаващи за Jaguar, тъй като той преминава към изцяло електрическо бъдеще, а индустрията с нетърпение очаква разкриването на новата ера на марката

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини