Отидете към основна версия

3 102 45

Наслада за автомобилните фенове: Delta Integrale на Нюрбургринг (ВИДЕО)

  • lancia-
  • delta-
  • integrale-
  • нюрбургринг

Един от любимите хотхечове на цяло поколение завъртя обиколка на „Ринга“

Lancia Delta Integrale Evo 2 наскоро се изправи на легендарната писта Нюрбургринг Нордшлайфе. Макар че не постигна зашеметяващи времена за обиколка в сравнение със съвременните хотхечове, представянето ѝ беше впечатляващо.

Управляван от Кристиан Гебхардт, Evo 2 постигна достойно време за обиколка от 9:12,58 минути. Това постижение е особено забележително, като се има предвид възрастта на автомобила и фактът, че водачът е избрал по-консервативен подход, за да запази историческото значение на автомобила.

Директното сравнение със съвременни хотхечове като Hyundai i20 N и Honda Civic Type R подчертава огромния напредък, постигнат в автомобилните характеристики през последните няколко десетилетия. Въпреки че тези по-нови модели могат да се похвалят със значително по-бързи времена за обиколка, Delta Integrale Evo 2 остава почитан символ на автомобилното инженерство и свидетелство за доминиращата роля на Lancia в ралитата. Под капака на Integrale Evo 2 работи 2.0-литров бензинов двигател с мощност от 212 конски сили.

Evo 2 бележи края на една епоха за Lancia. С прекратяването на производството му през 1993 г. приключва успешната рали история на марката. Тази последна итерация на Delta Integrale остава желан колекционерски експонат за ентусиастите по целия свят, представлявайки връх в еволюцията на модела.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 21 гласа.

Свързани новини