Отидете към основна версия

2 164 23

Първи пожар с електрическия камион на Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • semi-
  • камион-
  • пожар-

Огънят е възникнал след катастрофа

Електрически камион Tesla Semi се запали след катастрофа на междущатска магистрала 80 в Калифорния. Инцидентът, станал в ранните сутрешни часове, доведе до затваряне на двете посоки на магистралата за няколко часа, докато пожарникарите се бореха с огъня и овладяваха токсичните изпарения.

Пожарът, причинен от запалването на батерията на Tesla Semi, постави сериозни предизвикателства пред пожарникарите. За разлика от традиционните превозни средства с бензинови двигатели, пожарите в батериите на електрическите превозни средства изискват специализирани техники за гасене на пожари. Това се получава когато прегряващите клетки на батерията предизвикват верижна реакция, водеща до продължителен и интензивен пожар.

Въпреки че конкретната причина за катастрофата на Tesla Semi все още се разследва, инцидентът подчертава уникалните опасности, свързани с големите батерии на електрическите превозни средства. Макар че честотата на пожарите в електрически превозни средства като цяло е по-ниска от тази на конвенционалните превозни средства, предизвикателствата, свързани с гасенето им, подчертават необходимостта от продължаване на изследванията и разработките на по-безопасни технологии за батерии и протоколи за гасене на пожари.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини