Отидете към основна версия

988 1

Класически концепт на Ford изгоря при пожар

  • ford-
  • ghia-
  • probe-
  • концепт

Няма пострадали хора

Рядък и ценен концептуален автомобил Ford Probe I Ghia е бил унищожен при трагичен пожар. Автомобилът, който в продължение на две десетилетия е бил притежание на компанията Scott Grundfor, е бил унищожен при транспортирането му от Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч.

Въпреки че точната причина за пожара все още се разследва, инцидентът подчертава уязвимостта дори на най-емблематичните и ценни автомобили към непредвидени инциденти. Въпреки опустошителната загуба собствениците са благодарни, че никой не е пострадал.

Концептуалният автомобил Ford Probe I Ghia е важен етап в автомобилния дизайн. Представен през 1979 г., неговата елегантна и аеродинамична форма, съчетана с усъвършенствани функции като сензорно запалване и развлекателна система, демонстрира потенциала на бъдещите автомобилни технологии.

За разлика от други концептуални автомобили, Probe I бе напълно функционален. Той бе базиран на удължена версия на платформата на Foxbody Mustang и разполагаше с 2,3-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини