21 Август, 2024 10:54 946 1

Класически концепт на Ford изгоря при пожар

  • ford-
  • ghia-
  • probe-
  • концепт

Няма пострадали хора

Класически концепт на Ford изгоря при пожар  - 1

Рядък и ценен концептуален автомобил Ford Probe I Ghia е бил унищожен при трагичен пожар. Автомобилът, който в продължение на две десетилетия е бил притежание на компанията Scott Grundfor, е бил унищожен при транспортирането му от Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч.

Въпреки че точната причина за пожара все още се разследва, инцидентът подчертава уязвимостта дори на най-емблематичните и ценни автомобили към непредвидени инциденти. Въпреки опустошителната загуба собствениците са благодарни, че никой не е пострадал.

Класически концепт на Ford изгоря при пожар

Концептуалният автомобил Ford Probe I Ghia е важен етап в автомобилния дизайн. Представен през 1979 г., неговата елегантна и аеродинамична форма, съчетана с усъвършенствани функции като сензорно запалване и развлекателна система, демонстрира потенциала на бъдещите автомобилни технологии.

За разлика от други концептуални автомобили, Probe I бе напълно функционален. Той бе базиран на удължена версия на платформата на Foxbody Mustang и разполагаше с 2,3-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ги правят негорими

    2 2 Отговор
    то от всеки пожар и автомобили се палят . ама откъде акъл .