Отидете към основна версия

2 484 32

Трябва ли Porsche да се притеснява? Xiaomi SU7 Ultra с 1527 к.с. ще влезе в серийно производство

  • xiaomi-
  • su7-
  • su7 ultra-
  • porsche-
  • taycan

Купувачите ще трябва да преминат през специален курс на обучение

Xiaomi обяви плановете си да пусне в производство своя наточен SU7 Ultra, само месец след представянето на прототипа. Този електрически седан, насочен към пистата, може да се похвали с впечатляваща производителност, агресивен стил и усъвършенствани технологии.

SU7 Ultra се задвижва от три електромотора, които осигуряват зашеметяващите 1527 конски сили. Той може да ускори от 0 до 100 километра в час само за 1,97 и да достигне максимална скорост от над 300 километра в час. Аеродинамичният дизайн на автомобила, включващ голямо задно крило, разширени калници, нов преден сплитер, странични прагове и специални състезателни джанти, подобрява неговите характеристики и управление.

За да се гарантира, че водачите могат да използват напълно възможностите на SU7 Ultra, Xiaomi ще изисква от собствениците да преминат през изпит стъпка по стъпка, за да отключат пълния потенциал на автомобила. Въпреки че все още няма конкретни подробности за изпита, той вероятно ще включва серия от предизвикателства при шофиране и тестове за ефективност.

SU7 Ultra е оборудван с батерия CATL Qilin 2.0, която осигурява дълъг пробег и възможности за бързо зареждане. Олекотената конструкция на автомобила, благодарение на използването на карбонови панели на каросерията, допринася за впечатляващото му ускорение и управление.

Xiaomi планира да започне да приема поръчки за SU7 Ultra през първото тримесечие на 2025 г. Въпреки че не са публикувани конкретни данни за цените, се очаква автомобилът да бъде по-скъп от стандартния модел SU7.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.

Свързани новини