Отидете към основна версия

1 886 9

Полицаи едва спряха спящ "шофьор" на Tesla

  • tesla-
  • model 3-
  • шофьор-
  • спящ

Органите на реда са използвали колите си, за да противодействат на системата

Шофьор на Tesla Model 3 в Южна Каролина избегна сериозен инцидент благодарение, но и поради функцията Autopilot на автомобила. Местната полиция е получила сигнал за шофьор, който изглежда е заспал зад волана. При откриването му, те установили бяла Tesla Model 3, която се движела по американската магистрала 70. Въпреки че използвали сирени и светлини, полицаите не успели да събудят водача.

Осъзнавайки потенциалната опасност, полицаите стратегически позиционирали своите автомобили пред Tesla-та, противодействайки на системата Autopilot. Автомобилът спрял безопасно, предотвратявайки потенциален инцидент.

Въпреки това, когато полицаите претърсили автомобила, те открили тайник с наркотици. Установено е, че шофьорът, идентифициран като Гудман, е притежавал THC, метамфетамин и MDMA. Впоследствие той е арестуван и обвинен в няколко престъпления, свързани с трафик на наркотици и безразсъдно шофиране.

Въпреки че инцидентът подчертава потенциалните животоспасяващи възможности на Autopilot, той служи и като напомняне за важността на отговорното шофиране и опасностите от злоупотреба с наркотици. Действията на шофьора, включително заспиването зад волана можеше да има сериозни последици.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.

Свързани новини