31 Август, 2024 10:30 1 875 9

Полицаи едва спряха спящ "шофьор" на Tesla

  • tesla-
  • model 3-
  • шофьор-
  • спящ

Органите на реда са използвали колите си, за да противодействат на системата

Полицаи едва спряха спящ "шофьор" на Tesla - 1

Шофьор на Tesla Model 3 в Южна Каролина избегна сериозен инцидент благодарение, но и поради функцията Autopilot на автомобила. Местната полиция е получила сигнал за шофьор, който изглежда е заспал зад волана. При откриването му, те установили бяла Tesla Model 3, която се движела по американската магистрала 70. Въпреки че използвали сирени и светлини, полицаите не успели да събудят водача.

Осъзнавайки потенциалната опасност, полицаите стратегически позиционирали своите автомобили пред Tesla-та, противодействайки на системата Autopilot. Автомобилът спрял безопасно, предотвратявайки потенциален инцидент.

Въпреки това, когато полицаите претърсили автомобила, те открили тайник с наркотици. Установено е, че шофьорът, идентифициран като Гудман, е притежавал THC, метамфетамин и MDMA. Впоследствие той е арестуван и обвинен в няколко престъпления, свързани с трафик на наркотици и безразсъдно шофиране.

Въпреки че инцидентът подчертава потенциалните животоспасяващи възможности на Autopilot, той служи и като напомняне за важността на отговорното шофиране и опасностите от злоупотреба с наркотици. Действията на шофьора, включително заспиването зад волана можеше да има сериозни последици.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Автопилот

    11 1 Отговор
    Ако караше в това дрогирано състояние, щеше да е убил няколко други
  • 2 Да питам

    9 8 Отговор
    Автопилота защо е потеглил след като го вижда, че е дрогиран наркоман?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    7 6 Отговор
    Истината е , че огромната част от "шофьорите" искат просто превоз от точка А до точка Б и автономните автомобили ще имат огромен успех още от секундата в която се появят !! Само жените са над 50 % от всички , а за тях е сто пъти по-важно да си оправят грима и да говорят по телефона от това да шофират ! От мъжете също над 50-60 % не им се занимава с шофиране и го правят по задължение !! Така че гответе се за това , неизбежно е и то скоро !

    Коментиран от #6

  • 6 ГТмзсхтсз

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Чудесно, тогава ние останалите "40-50%" ще можем да си караме спокойно без да ни се пречкат разни некадърници, небързащи за никъде.

    Коментиран от #9

  • 7 Гост

    5 1 Отговор
    Клиентите на Тесла, джендита и наркомани.
  • 8 Койчо

    1 2 Отговор
    Такива новини само за автопилота на Тесла четем.
    Извода е че той е най добрия.
    В коя друга кола може да заспиш без да се блъснеш ?
  • 9 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "ГТмзсхтсз":

    Ами вие останалите не 40-50 , а 4-5 процента ще си карате дръгелите , ама на село ! И без право да излизате по обществени пътища ! Щото само след 6-7 години ще е забранено за такива БЕЗ специалната електроника , вече вградена в новите автомобили , а тя оставя на " шофьора" само да върти волана и то ако не напуска лентата за движение , газта и спирачката са напълно в контрола на закона и правилата ! И монтажа и струва колкото два дръгела , а те и няма да докарат до преглед даже , хаха !!