Отидете към основна версия

2 817 15

Собственик на Tesla показа колко зле се износват гумите след само 10 хиляди километра

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап-
  • гуми-
  • износване

Теглото от 3.5 тона и мощността от над 800 конски сили оказват влияние

Собственик на Tesla Cybertruck се е сблъскал с неочаквано износване на гумите, което е наложило тяхната смяна след само 10 хиляди километра пробег. Въпреки че е следвал препоръките за поддръжка на Tesla и е шофирал предпазливо, гумите Goodyear Territory All-Terrain на пикапа са показали значително износване, като дълбочината на протектора е достигнала почти минималните стойности.

Опитът на собственика не е изолиран. Други собственици на тежки електромобили като Rivian R1T са съобщили за подобни проблеми, особено при използване на режима „Conserve“, който на практика превръща автомобилите с предно предаване. Това може да доведе до по-голямо натоварване на предните гуми, което води до ускорено износване.

Изборът между живота на гумите и производителността е компромис за собствениците на мощни електрически превозни средства. По-твърдите гуми могат да издържат по-дълго, но правят компромис със сцеплението, което води до по-бавно ускорение, спиране и управление. От друга страна, по-меките гуми предлагат по-добри характеристики, но се износват по-бързо.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини