Отидете към основна версия

1 128 10

Автономното такси на Tesla се появи отново

  • tesla-
  • такси-
  • роботакси-
  • автономни автомобили

Този път прототипът дори е в жълт цвят

Tesla се подготвя да представи дългоочакваната си роботизирана таксиметрова кола на 10 октомври. Събитието, за което се говори, че ще се състои в студиото на Warner, предизвика спекулации и очакване сред ентусиастите на Tesla.

Неотдавнашните наблюдения на силно замаскиран прототип на роботакси Tesla, тестван на територията на Warner Studios, допълнително потвърждават мястото на събитието. Симулираният крайградски квартал осигурява идеална среда за демонстриране на възможностите на роботаксито без рисковете, свързани с публичните пътни тестове.

Въпреки че Tesla не е публикувала официални подробности за характеристиките на роботаксито, предишни слухове сочат, че то може да няма традиционен волан. Решението на компанията да тества прототипи в частна собственост е в съответствие с тези предположения, тъй като така ще се избегнат регулаторните пречки, свързани с тестването на превозни средства без шофьор по обществените пътища.

Неотдавнашното забелязване на няколко прототипа на Tesla, които се движат през нощта около студията на Warner, предлага допълнителни улики за дизайна и функциите на роботаксито. Един от прототипите, заснет на изтекла снимка, изглежда като малък двуместен автомобил с отличителна задна светлинна лента, наподобяваща тази на Cybertruck. Интересно е, че прототипът се отличава и с по-големи задни колела в сравнение с предните.

С наближаването на събитието, феновете на Tesla очакват с нетърпение повече информация за възможностите, дизайна и потенциалната наличност на роботаксито.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини