Отидете към основна версия

970 3

Mercedes може да се откаже от купе-кросоувърите

  • mercedes-
  • gle-
  • glc-
  • coupe

GLC Coupe и GLE Coupe ще останат още малко време на пазара

Mercedes-Benz обмисля да прекрати производството на своите SUV купе модели - GLC Coupe и GLE Coupe, сочи германското издание Handelsblatt. Този ход е в съответствие с продължаващите усилия на компанията да опрости гамата си.

Сегментът на SUV купетата, чийто пионер е X6 на BMW, е обект на дебати в автомобилната индустрия. Макар че продажбите са прилични, практичността и привлекателността на тези модели са поставени под въпрос.

Mercedes-Benz вече предприе стъпки за оптимизиране на гамата си, като прекрати производството на модели като C-класа Coupe, E-класа Coupe и CLS. Компанията също така обедини седана A-Class и CLA Coupe в един модел.

През 2026 г. се очаква да бъде представена нова версия на GLC, но все още не е сигурно дали тя ще запази стила на каросерията купе или дори името GLC. Неотдавнашните актуализации на GLC и GLE, включително добавянето на plug-in хибридни варианти, предполагат, че Mercedes-Benz засега все още е ангажиран с тези модели.

Потенциалното прекратяване на производството на SUV купетата обаче подчертава продължаващата еволюция на автомобилния пазар и нарастващия натиск върху производителите да предлагат опростена и по-фокусирана гама.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.

Свързани новини