27 Септември, 2024 08:41 865 3

Mercedes може да се откаже от купе-кросоувърите

  • mercedes-
  • gle-
  • glc-
  • coupe

GLC Coupe и GLE Coupe ще останат още малко време на пазара

Mercedes може да се откаже от купе-кросоувърите - 1

Mercedes-Benz обмисля да прекрати производството на своите SUV купе модели - GLC Coupe и GLE Coupe, сочи германското издание Handelsblatt. Този ход е в съответствие с продължаващите усилия на компанията да опрости гамата си.

Сегментът на SUV купетата, чийто пионер е X6 на BMW, е обект на дебати в автомобилната индустрия. Макар че продажбите са прилични, практичността и привлекателността на тези модели са поставени под въпрос.

Mercedes-Benz вече предприе стъпки за оптимизиране на гамата си, като прекрати производството на модели като C-класа Coupe, E-класа Coupe и CLS. Компанията също така обедини седана A-Class и CLA Coupe в един модел.

През 2026 г. се очаква да бъде представена нова версия на GLC, но все още не е сигурно дали тя ще запази стила на каросерията купе или дори името GLC. Неотдавнашните актуализации на GLC и GLE, включително добавянето на plug-in хибридни варианти, предполагат, че Mercedes-Benz засега все още е ангажиран с тези модели.

Потенциалното прекратяване на производството на SUV купетата обаче подчертава продължаващата еволюция на автомобилния пазар и нарастващия натиск върху производителите да предлагат опростена и по-фокусирана гама.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо все си мисля, че

    7 3 Отговор
    пионера е една не толкова вече популярна марка: ssangyong actyon, които се произвеждат от 2006, а х6 от 2007 година?
  • 2 ...

    7 7 Отговор
    а дано изчезнат по-бързо ти грозни картофи от улиците със все бембе братчедите им и жалките копия от рендетата. Отврат....
  • 3 харесвам ги

    5 0 Отговор
    обаче работя малко