Отидете към основна версия

893 8

Очакват този стар Mercedes да се продаде за над 1 млн. евро

  • mercedes-
  • sl-
  • аукцион

Колата е част от голяма колекция

Рядък Mercedes-Benz 300 SL Roadster от 1957 г. ще бъде предложен на търга на RM Sotheby's на 26 октомври. Въпреки овехтялото състояние на автомобила се очаква той да бъде продаден за сума между 800 000 и 1 млн. евро.

Автомобилът, който някога е бил собственост на покойния Руди Клайн, е част от по-голяма колекция, продавана от RM Sotheby's. Клайн, германски имигрант, натрупал състоянието си в бизнеса с класически автомобили, е събрал значителна колекция от ретро автомобили.

Този конкретен 300 SL Roadster е търсен модел поради своята рядкост и уникални характеристики. Той е един от едва 30-те екземпляра, оборудвани фабрично с джанти Rudge, и има по-дълъг заден мост с предавателно число 1:3,42. Въпреки че автомобилът се нуждае от реставрация, оригиналните му каросерия, двигател и мостове са непокътнати, което го прави ценен проект за колекционери.

Възстановяването на 300 SL Roadster ще бъде сериозно начинание, но със сигурност е възможно. Каросерията е в сравнително добро състояние, а салонът, макар и влошен, може да бъде възстановен с помощта на оригинални части или заместители.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини