Отидете към основна версия

25 900 29

Краш тест на девет всъдехода

  • краш тест-
  • iihs-
  • всъдеходи-
  • кросоувъри

Американският институт по безопасност на пътното движение (IIHS) проведе нова серия от краш тестове. Този път на проверка за безопасност бяха подложени девет средноразмерни автомобила с повишена проходимост, като интересното е, че само три от тях успяха да постигнат най-висока оценка за защита на пасажерите (Top Safety Pick+).

През тази година оценката Top Safety Pick+ получават модели, които успешно преминават новото изпитание - челен удар с 25% припокриване. Освен това всъдеходите трябва да демонстрират безопасността на водача и пътниците и при четири други краш теста. Наред с това автомобилите задължително трябва да са снабдени с иновационната система, предотвратяваща фронтални сблъсъци.

След направените изпитания най-безопасни се оказват кросоувърите Toyota Highlander, Chevrolet Equinox и неговия "близнак" GMС Terrain. По мнението на специалистите само последните два автомобила с повишена проходимост получават максималната оценка, като това е заради модернизирането на предната част от структурата на каросерията, която е свързана с усилени предни греди.

Изненадващ за мнозина от експертите е най-слабият резултат от краш теста, който показва Honda Pilot. Нейната каросерия се деформира изключително тежко след удар. На предпоследното осмо място се нарежда Mazda CX-9, а тройката отзад напред се допълва от Kia Sorento.

Ето и резултатите от най-показателния краш тест, имитиращ фронтален удар с 25% припокриване.

 

1. Chevrolet Equinox - Отлична
2. GMС Terrain - Отлична
3. Toyota Highlander - Добра
4. Jeep Grand Cherokee - Посредствена
5. Toyota 4Runner - Посредствена
6. Ford Explorer - Посредствена
7. Kia Sorento - Слаба
8. Mazda CX-9 - Слаба
9. Honda Pilot - Слаба
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини