Отидете към основна версия

22 033 9

Mustang чукна 50

  • ford-
  • mustang-
  • юбилей

През 1964 г. Ford пуска нов спортен модел, който ще промени завинаги американската автомобилна сцена. Ражда се класът на "понитата" - колкото евтини, толкова и безразсъдно бързи купета, а Mustang става един от символите на Щатите.



"Синият овал" отбелязва половинвековния юбилей на легендата със специална серия, от която ще бъдат произведени точно 1 964 екземпляра. 50 Year Limited Edition ще може да се поръча в два цвята - Wimbledon White (окраската на първия Mustang изобщо) и Kona Blue.



Външно юбилейната версия ще се отличава по хромираните акценти, светодиодните "остриета" по фаровете и стоповете и емблемите с числото "50" на предните калници. Интериорът е украсен с алуминиеви вложки и специална кожена тапицерия.



В механичен план автомобилът не се различава от модификацията GT с Performance Pack. Нейният модернизиран 5.0-литров V8 развива 420 к.с. и може да се комбинира с ръчна или автоматична трансмисия с шест предавки на еднаква цена.



Междувременно вечният конкурент на Ford не пропусна да поздрави Mustang за юбилея по доста симпатичен начин. От Chevrolet публикуваха честитка с новото Camaro Z/28 и пожелание "Честит рожден ден, Mustang! За следващите 50 години съперничество. Твоят приятел Camaro".



Поздравителната картичка е съпроводена от анимирано изображение с колекция от кориците на американски автомобилни издания от последния половин век.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини