Отидете към основна версия

6 831 19

Volkswagen освежи Touareg

  • volkswagen-
  • touareg-
  • пекин 2014

Второто поколение на Touareg е на пазара от 2010 г. и започва да остарява. Немците обаче са готови с модернизирана версия на всъдехода, която ще дебютира пред публика на салона в Пекин.

Големият всъдеход на VW е претърпял леки изменения, които да поддържат актуалността му до появата на новото поколение след три години. Освеженият Touareg има нови, по-големи фарове (биксенонът вече влиза в серийното оборудване дори в базовата версия), различна радиаторна решетка с  четири хоризонтални ламели вместо две, променена предна броня и хромирана лайстна, опасваща долната част на каросерията. Преработени са също задната броня и стоповете.



Промените в интериора са по-незначителни. Рестайлингът предвижда само нови варианти за оформлението на салона, други материали и усъвършенствана мултимедийна система с достъп до услугите Google Earth и Street View.



В оборудването вече са включени системи за кръгово видеонаблюдение, автоматично превключване от къси на дълги светлини, предотвратяване на челен сблъсък и адаптивен круиз контрол.



Технически изменения са минимални. Шестцилиндровият дизел получава нов катализатор и вече отговаря на екологичната норма Евро 6. Останалите двигатели не са пипани. Освен с дизеловия шестак с мощност 204 или 245 к.с. Touareg ще продължава да се предлага с 4.2-литров нафтов мотор, както и с 3.6- и 4.2-литрови бензинови агрегати с 249 и 360 коня съответно.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини