Отидете към основна версия

4 481 6

Beetle става купе и миниван

  • volkswagen-
  • beetle-
  • bulli

Volkswagen планира да превърне Beetle в подмарка с цяло семейство модели с ретро дизайн. Сред тях ще има спортно купе, кросоувър и микрован, който ще наследи култовия Typ 2 T1 от 50-те и 60-те години на миналия век, съобщава AutoBild.de.

Еднообемната "Костенурка" ще бъде сериен вариант на прототипа Bulli, показан на салона в Женева през 2011 г. Ще бъде построен на модулната платформа MQB, ще получи трицилиндрови турбомотори и най-вероятно ще има хибридна версия.



На конвейера ще се качи и концептуалният Beetle Dune, представен в Детройт през януари. Кросоувърът няма да има всъдеходни претенции, но ще се отличава с увеличен клиренс, двойно предаване и офроуд дизайн.



В разширяващата се гама на Beetle ще се появи и наточена модификация със снижена линия на покрива. Купето ще има четири задвижващи колела и двигател с мощност поне 300 к.с.



Ако тези слухове се потвърдят, Volkswagen очевидно възнамерява да изпробва стратегията на BMW. Баварците постоянно обогатяват гамата на MINI с всевъзможни модификации, възползвайки се в максимална степен от потенциала на платформата. Това означава, че модулното шаси MQB като нищо може да залегне в основата и на Beetle с пет врати.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини