Отидете към основна версия

4 773 2

Subaru SVX се завръща

  • subaru-
  • svx

Спортното купе с двойно предаване SVX, което Subaru произвеждаше през 90-те години на миналия век, ще получи наследник. Информацията е на австралийското издание Motoring, което се позовава на източник от японската компания.

Новото издание на SVX ще има хибридна силова установка с възможност за зареждане на батериите от битовата мрежа. За целта ще бъдат използвани готови технологии на Lexus. Основният агрегат ще бъде 3.3-литров боксер с директно впръскване на горивото. Системната мощност на бензиновия и електрическия мотор ще бъде около 380 к.с.

Спортното купе на Subaru ще бъде изградено върху платформата SGP, която ще дебютира през 2016 г. със следващото поколение Impreza и наследника на Tribeca. Очаква се новият SVX да наследи много дизайнерски черти от прототипа Viziv 2, показан в Женева.

Моделът ще се произвежда в Съединените щати, а продажбите трябва да започнат през 2017 г. Основен пазар за новото SVX ще бъде Северна Америка, но SVX ще се продава също в Европа и Австралия.

Оригиналното Subaru SVX се произвежда между 1991 и 1996 г. В Япония и някои други страни купето с дизайн на Джорджето Джуджаро се подвизава с името Alcyone. Оборудва се с 3.3-литров опозитен мотор с мощност 230-250 к.с., компектован с четиристепенен автоматик. Продадени са около 25 000 екземпляра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини