Отидете към основна версия

4 509 10

Запознайте се с най-бързото Bentley

  • bentley-
  • continental-
  • gt3

Bentley представи официално най-бързия модел за цялата история на марката. Името на модела е Continental GT3-R, а на практика тази модификация се явява цивилна версия на състезателния автомобил от категорията GT3, предназначена за участие в сериите Льо Ман.

Луксозното бързо купе е снабдено с четирилитров осемцилиндров бензинов двигател, който разполага с два турбокомпресора. Мощността на този агрегат е 580 конски сили, а максималният въртящ момент - 700 Нм при 1 700 об/мин. Пиковият момент се предава на колелата през автоматична осемстепенна трансмисия от ZF.

Инженерите от Bentley са пренастроили основно и управляващата електроника, като най-сериозно са засегнати режимите Drive и Sport. И двата са пригодени за по-енергично шофиране. Освен това е доработена и 4х4 системата на автомобила. Тя е снабдена с Torque Vectoring, който разпределя въртящия момент на всяко от задните колела поотделно.

Теглото на Bentley Continental GT3-R е намалено спрямо стандартната версия с цели 100 килограма. Така автомобилът тежи 2 195 килограма. Олекотяването се дължи най-вече на премахването на задните седалки, наличието на титаниева ауспухна система и увеличаване броя на карбоновите елементи в купето.

Най-бързото Bentley разполага с и с нов аеродинамичен пакет, с допълнителни въздухозаборници, както и с ефектни 21-цолови лети джанти "обути" с високоскоростни гуми Pireli. Спирачките са осембутални карбон-керамични. Така екипирано Bentley Continental GT3-R може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3.8 секунди, без това да се отразява сериозно на комфорта на водача.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини