Отидете към основна версия

985 0

Има увеличение при производството на месни продукти

  • увеличение-
  • производството-
  • продукти

Ще продължа да работя за публична електронна система за контрол на храните, съобщи Десислава Танева

Ще продължа да работя за публична електронна система за контрол на храните, независимо от позицията която заемам. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред бизнеса по време на честването на Деня на хранително-вкусовата промишленост. Тя обясни, че контролът на гражданите върху държавните системи ще намали корупционния натиск. Министърът на земеделието обяви, че хранително-вкусовата индустрия ще получи държавна подкрепа, за да представи страната ни на най-важните изложения. По думите й браншът има изграден висок административен и научен капацитет, а някои български предприятия произвеждат най-добрите храни в Европа и света.

Десислава Танева припомни, че през последните две години България бележи ръст във всички производства на земеделски суровини и храни. „Независимо от трудния етап в сектора, поради общата финансова криза, страната ни има високи показатели при производството на месни и млечни продукти, в хлебната промишленост и при плодовете и зеленчуците“, уточни тя. Десислава Танева посочи, че за първите осем месеца на 2016 г. има увеличение с 1.2 % при производството на всички месни продукти, с 1 % при млечните, а преработката на сурово мляко се е увеличила с 6.5 %.

По време на официалната церемония по случай Деня на хранително-вкусовата промишленост , Танева връчи награди и почетни грамоти на индивидуални и колективни членове на Съюза по хранителна промишленост. Тя поздрави представителите на науката и бизнеса, както и потребителите, като им пожела да продължат развитието на хранителната индустрия в България.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини