Отидете към основна версия

9 156 19

Швейцарски завод за 6 млн. "изгря" в Монтана

  • монтана-
  • завод-
  • швейцарски-
  • производствена база-
  • любомир ганчев

Заместник-министърът на икономика Любомир Ганчев откри предприятието

Снимка: БТА

Швейцарски завод за 6 млн. "изгря" в Монтана. Заместник-министърът на икономика Любомир Ганчев, заедно с посланикът на Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел, откриха нова високотехнологична производствена база в град Монтана.

На церемонията присъстваха още кметът на общината Златко Живков, областният управител Иван Сергисов, кандидатите за народни представители Борислав Великов и Петър Чобанов, собственикът на дружеството Андре Урех, както и представителя му в Монтана - Евгени Кръстев.

Предприятието ще произвежда метални и мрежести палети, които се изнасят в Швейцария, като за целта ще използва най-модерно оборудване. Заводът е от 5600 кв.м застроена площ и прилежащ терен от 25 дка в технологичния парк на Монтана. Той ще осигури 100 нови работни места.

Собственикът на завода Андре Урех съобщи, че за изграждането му са вложени 6 милиона лева, а застроената площ намираща се на територията на Технологичен парк Монтана е 5600 кв.м.

"Радвам се, че дадохме знак на хората в този регион, че и тук има бъдеще и че не трябва да го напускат", заяви Урех. Той добави, че ще бъдат разкрити 100 нови работни места, а заводът е оборудван с най-новите машини за производство на метални и мрежести палети.

От своя страна посланикът на Швейцария у нас Н. Пр. Денис Кнобел заяви, че е горд с тази напълно швейцарска инвестиция в северозападна България. „Тази инвестицията е много добра за отношенията между Швейцария и България и е знак и за други инвеститори да разкриват работни места в региона“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини