Отидете към основна версия

7 677 21

Албания с първа национална авиокомпания (ВИДЕО)

  • air albania-
  • turkish airlines-
  • авиокомпания

Air Albania е първата национална авиокомпания на Албания. На 15 септември извърши първия си полет от Тирана до Истанбул с 80 ученици-отличници и редица високопоставени държавни лица. Турският град не е случайно избрана дестинация за първия полет. Air Albania е основана в партньорство с турския национален превозвач Turkish Airlines. Новината за джойнт венчърът между двете беше обявена на 12 септември. Компанията ще работи в сферата на пътническите и товарни превози.

Авиокомпанията е заложила на самолети Airbus A320 и A330. Първоначално ще извършва полети до Истанбул, Рим и Лондон. След това ще бъдат включени дестинации като Брюксел, Атина, Милано, Мюнхен, Барселона. В края на годината ще бъде разкрита и дестинацията Тирана-Ню Йорк.

Печелившият ход според Air Albania е комбинация от по-достъпни ценово билети, но в същото време и гарантирано високо качество в икономична класа. Бизнес класата ще предлага много повече удобства, отколкото се очаква. Във всички класи топлата храна ще се предлага безплатно, както и няма да липсва богат асортимент от безалкохолни и алкохолни напитки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини