Отидете към основна версия

2 911 22

Кои чужденци остават най-много пари в Турция

  • турция-
  • туризъм-
  • пари-
  • инвестиране
Снимка: Shutterstock

Гражданите на Австралия и Япония се оказват най-щедрите туристи в Турция. Средно те харчат за почивка в южната ни съседка 1312 USD и 1008 USD. На трето място, с 900 USD, се нареждат китайците. Целта на програмата за диверсификация на туристическия продукт е към 2023 г. приходите от този сектор на икономиката да възлизат на 50 млрд. USD.

Понижаването на цените на услугите в сектора и субсидирането на авиопревозвачите дават бързи резултати. „Броят на туристите през тази година показва, че се доближаваме до количеството, към което се стремим. Сега целта ни е да повишим доходите от туристите”, казва председателят на Асоциацията на турските туристически агенции (TURSAB) Фируз Баглика. За целта в близките години Турция ще се фокусира върху развитието на нови пазари, откъдето ще дойдат туристи, които ще харчат минимум 1000 USD на посещение. Тук влизат държави като Китай, Индия, Южна Корея и Япония.

Руснаците далеч вече не са толкова привлекателни за турския туристически бранш. Пребиваването на един руснак в южната ни съседка не му струва повече от 460 USD при средни нива от 630 USD на чужденец.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини