Отидете към основна версия

2 030 0

GastronomiX 2018: Кулинарна експлозия в Интер Експо Център

  • иец-
  • изложение-
  • храна

Третото издание на единствения у нас професионален форум за висша кулинария GastronomiX 2018. ще се проведе тази година от 7 до 10 ноември – от сряда до събота, в зала 6 на Интер Експо Център, в рамките на изложение СИХРЕ. Някои от най-добрите събития в кулинарната индустрия се случват на водещите международни изложения МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и СИХРЕ.

За нови нива в професията

Създаден с цел младите и изграждащите се професионалисти в готварството, сладкарството и ресторантьорството в България да черпят вдъхновение, идеи и техники от утвърдени капацитети в бранша, GastronomiX предлага майсторски класове, демонстрации и презентации на световно ниво.

Сред лекторите на форума през тази година са знаменити испански шеф-готвачи от ресторанти с две звезди Мишлен, сладкар на най-високо световно ниво и още големи професионалисти, благодарение на които хората от младото поколение готвачи и ресторантьори у нас могат да овладеят по-горни нива в професията, да получат нови ценни знания и умения.

GastronomiX е оживено място за срещи и контакти на цялата професионална кулинарна общност в България и форум, който развива и популяризира българската висша кухня. Събитието е подходящо и полезно не само за професионални готвачи и сладкари, но и за ресторантьори, кетъринг компании, сомелиери, хора с друг професионален или личен интерес към храната и, разбира се, за медии.

За ценителите на кулинарното изкуство

Четирите дни на GastronomiX 2018 включват богата и интересна програма. Началото ще постави уважаваният италиански шеф-готвач Масимо Росето, посланик на великата традиция на ризотото и бранда Riso Gallo.

В четвъртък, 8 ноември, са звездните майсторски класове на Maрио Сандовал, шеф-готвач на ресторант Coque в Мадрид (2* от Мишлен) и на шеф-готвачи от митичния екип на Disfrutar в Барселона (2* от Мишлен): Едуард Шатрук, Ориол Кастро и Матеу Касаняс.

В петък, 9 ноември, на сцената ще видим белгиеца Анри Донно, главен шеф-инструктор на престижната HRC Академия. Последният ден на GastronomiX, събота, е посветен на висшето сладкарство. Благодарение на Pastry Академията демонстрация „Шоколад“ ще води един от най-добрите шоколатиери в света, британецът Мартин Шифърс, печелил два пъти Европейската купа по сладкарство.

Това са само част от лекторите на GastronomiX 2018. Майсторски класове или презентации ще изнесат и утвърдени български шеф-готвачи.

Организатори и идеолози на GastronomiX са Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), Интер Експо и Конгресен Център и Gourmet Publishing. Провеждането на GastronomiX 2018 е възможно благодарение подкрепата на The Alimentaria Experience.

Повече за събитията и новостите, които предстоят по време на най-големите хранителни изложения следете ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини