Отидете към основна версия

2 104 7

11 нови застрахователни посредници от ЕС искат да работят в България

  • застраховател-
  • ес-
  • българия

Български компании искат да работят в ЕС

11 са новите застрахователни посредници от държави-членки на Европейския съюз (ЕС), които искат да извършват дейност в България, показват данни на Комисията за финансов надзор (КФН) за август 2019 г. Други 5 пък са подали заявления за преустановяване на дейност. Общо уведомленията в края на осмия месец са 2 563.

За периода 1 август – 31 август 2019 г. комисията е получила уведомление и от немско застрахователно дружество с интерес да развива дейност у нас. Друго такова от Обединеното кралство пък търси да преустанови дейност. Към 31 август 2019 г. застрахователите от държави-членки, заявили намерение да извършват застрахователна дейност на територията на Република България, се запазва на 645.

От друга страна, броят на родните застрахователи, които искат да работят в държави от ЕС, се увеличава до 17. През август КФН е изпратила 3 нови уведомления от застрахователни компании със седалище в България до ЕС. Броят на застрахователните посредници с този интерес също расте до 44 като е изпратено само 1 уведомление на застрахователен посредник.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини