Отидете към основна версия

8 740 43

Оръжейна фирма иска да пренесе производството си у нас

  • tag-
  • военни-
  • машини-
  • бронирани-
  • производство-
  • българия

Ще разкрие 1000 работни места

Една от големите американски фирми за производство на бронирани машини изяви желание да пренесе производството им в България. Също така TAG се ангажира и да е изпълнител и на поръчките за българските сухопътни войски. В случай, че предложението бъде прието от българската държава, ще бъдат разкрити 1000 работни места.

„Предлагаме България да не бъде само клиент на базиран в друга държава производител. Даваме на страната възможност да обедини усилията си с нашата компания и заедно да се конкурираме със същите тези производители на големия пазар за бронирани автомобили в ЕС. Още повече, че България ще излезе на този пазар с най-модерните американски технологии и по всяка вероятност с най-конкурентните цени“, заяви изпълнителният директор на TAG Робърт Паздерка.

Фирмата също така е готова да използва български материали и компоненти за сглобяване на машините, стига да отговарят на изискванията. „Също така може да проектираме и произведем бойна машина по изискванията на клиенти, включително с динамична и активна защита от огъня на противника“, добави той и изтъкна, че едно от достойнствата на цялата серия е използването на модули, с което поддръжката на бойния автомобил е много по-бърза, лесна и евтина.

На Министерство на отбраната вече е представен един от моделите бойни машини – Mastiff 8х8х8. Компанията е решила да пренесе производството си след завършване на сделката за покупката на F-16 за българските ВВС.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.

Свързани новини