Отидете към основна версия

23 361 28

100 лв на час в спорния фитнес на Марешки

  • веселин марешки-
  • варна-
  • строителство-
  • фитнес-
  • лиляна павлова

Нямам незаконни имоти, ако такова нещо се докаже, аз собственоръчно ще се погрижа за бутането. Така варненският бизнесмен и бивш кандидат-кмет Веселин Марешки коментира пред bTV обвиненията, че притежавана от него постройка на плажа има незаконен втори етаж.

Последното бе потвърдено по-рано от ресорния министър Лиляна Павлова – имало документ за разрешаване на строителството на 56 кв. метра площ, докато обектът на Марешки на два етажа е с общ терен 112 кв. метра. "Ако се окаже незаконно, лично аз веднага ще го демонтирам", обеща той.

„Става въпрос за коктейл бар с фитнес клуб, имаме разрешение и за двете, просто са построени на едно място”, увери Веселин Марешки и наблегна на факта, че клубът му не е „ексклузивен”, а достъпен за всички, които могат да си го позволят – срещу 100 лева на час.

В същото време чадърите и шезлонгите на плажа, стопанисван от фирмата на Марешки се предлагат за 2 лева на ден – „най-евтината цена по цялото Черноморие, която прави щастливи над 1500 души ежедневно”.

Собственик на отбор, след среща с Борисов

Заможният варненец не отговори категорично на въпроса дали би таксувал със 100 лева едночасова тренировка на премиера. Питането бе провокирано от появилата се информация, че след среща с Бойко Борисов Марешки е купил пловдивския футболен отбор „Локомотив”.

Пред bTV той отрече да е имало натиск да купи клуба - от страна на правителството или бившите собственици.

„Единият от клубовете във Варна си има спонсор, другият клуб е в лошо състояние, но не ме помоли за нищо. А от Пловдив дойде молба, Коко Динев ми се обади, като аз първоначално му отказах. По-късно обаче при среща с ръководството на отбора и с Бойко Борисов се убедих”, заяви Марешки.

По думите му в страната трябва да има закони за спонсорството, които да стимулират бизнеса сам да търси начини за такива дейности. Той поясни, че до момента около 1 млн. лева са прехвърлени към пловдивския отбор, като около половината са изхарчени по дългове – 200 000 лева отишли в сметката на НАП.

"Най-социалният човек в държавата"

Веселин Марешки подчерта, че фармацевтичният му бизнес няма да пострада вследствие на намалението на надценките на аптеките с 2%, одобрено преди ден от правителството. „Аз бих ги намалил лекарствата с поне 5%”, заяви крупният бизнесмен и изтъкна, че притежава 220 аптеки, много дрогерии с около 3000 служители, както и че около 3 млн. клиенти влизат в тях всеки месец.

Бившият кандидат за кмет на Морската столица обвърза пряко търговската си дейност с политическите си амбиции и се определи като „най-социалният човек в държавата”. Даде заявка на следващите парламентарни избори формацията му да стане трета политическа сила, а това щяло да стане с „няколко простички точки като намаляване на доплащането за рецептите по НЗОК с от 30 до 70%”.

„На следващите парламентарни избори ще бъдем в тройката на България. Ще подкрепяме първата политическа сила – ГЕРБ или БСП”, посочи още Марешки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини