Last news in Fakti

23 Август, 2012 10:25 23 352 28

100 лв на час в спорния фитнес на Марешки

  • веселин марешки-
  • варна-
  • строителство-
  • фитнес-
  • лиляна павлова

Нямам незаконни имоти, ако такова нещо се докаже, аз собственоръчно ще се погрижа за бутането. Така варненският бизнесмен и бивш кандидат-кмет Веселин Марешки коментира пред bTV обвиненията, че притежавана от него постройка на плажа има незаконен втори етаж.

Последното бе потвърдено по-рано от ресорния министър Лиляна Павлова – имало документ за разрешаване на строителството на 56 кв. метра площ, докато обектът на Марешки на два етажа е с общ терен 112 кв. метра. "Ако се окаже незаконно, лично аз веднага ще го демонтирам", обеща той.

„Става въпрос за коктейл бар с фитнес клуб, имаме разрешение и за двете, просто са построени на едно място”, увери Веселин Марешки и наблегна на факта, че клубът му не е „ексклузивен”, а достъпен за всички, които могат да си го позволят – срещу 100 лева на час.

В същото време чадърите и шезлонгите на плажа, стопанисван от фирмата на Марешки се предлагат за 2 лева на ден – „най-евтината цена по цялото Черноморие, която прави щастливи над 1500 души ежедневно”.

Собственик на отбор, след среща с Борисов

Заможният варненец не отговори категорично на въпроса дали би таксувал със 100 лева едночасова тренировка на премиера. Питането бе провокирано от появилата се информация, че след среща с Бойко Борисов Марешки е купил пловдивския футболен отбор „Локомотив”.

Пред bTV той отрече да е имало натиск да купи клуба - от страна на правителството или бившите собственици.

„Единият от клубовете във Варна си има спонсор, другият клуб е в лошо състояние, но не ме помоли за нищо. А от Пловдив дойде молба, Коко Динев ми се обади, като аз първоначално му отказах. По-късно обаче при среща с ръководството на отбора и с Бойко Борисов се убедих”, заяви Марешки.

По думите му в страната трябва да има закони за спонсорството, които да стимулират бизнеса сам да търси начини за такива дейности. Той поясни, че до момента около 1 млн. лева са прехвърлени към пловдивския отбор, като около половината са изхарчени по дългове – 200 000 лева отишли в сметката на НАП.

"Най-социалният човек в държавата"

Веселин Марешки подчерта, че фармацевтичният му бизнес няма да пострада вследствие на намалението на надценките на аптеките с 2%, одобрено преди ден от правителството. „Аз бих ги намалил лекарствата с поне 5%”, заяви крупният бизнесмен и изтъкна, че притежава 220 аптеки, много дрогерии с около 3000 служители, както и че около 3 млн. клиенти влизат в тях всеки месец.

Бившият кандидат за кмет на Морската столица обвърза пряко търговската си дейност с политическите си амбиции и се определи като „най-социалният човек в държавата”. Даде заявка на следващите парламентарни избори формацията му да стане трета политическа сила, а това щяло да стане с „няколко простички точки като намаляване на доплащането за рецептите по НЗОК с от 30 до 70%”.

„На следващите парламентарни избори ще бъдем в тройката на България. Ще подкрепяме първата политическа сила – ГЕРБ или БСП”, посочи още Марешки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ahaha

    0 8 Отговор
    novina za bedni! v usa za 60$ (100lv) moje da trenira6 samo v niakoe getto! v LA ima fitness za 2000$ na 4as! aide stiga s tia bedni siroma6ki novini ot bulgaristan! nikoi ne vi kara da vlizate v negovia fitness nali? ne mi haresva toia tip hi4, ne mi dopadat vsi4ki kato nego v bg, no kakva cena iska za usluga si e negova rabota! zaglavieto na novinata e su6toto kato " kostov vzel 200000$ i bulgaria falira bez penzii" ili " botu6ite na evgieni min4ev sa 2000$" !

    Коментиран от #2, #4, #9, #10

  • 2 пппппппп

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "ahaha":

    Като идете в америка и оглупявате.
  • 3 Марешки ОЛЕ ОЛЕ

    7 2 Отговор
    Хора да ви кажа имам чувството, че ако дойде един такъв човек на власт, ще се оправим малко. Да ви кажа то се вижда, че човека има пари. Крал ли ги е, честно ли ги е изкарал - ами да ви кажа не ме интересува, поради простата причина, че дори да знам нищо няма да мога да променя. Обаче се вижда, че има достатъчно пари, вижда се, че не иска да краде повече(ако е крал) или не иска да има власт за да краде от НАС. Явно от другаде може и си прави далаверите. Вижте как е пуснал чадърите за по 2лв на ден(ами супер евтино). Влезте в една негова аптека, ами там са най-евтините лекарства. Просто помага някак си на народа. Пак казвам от къде са му парите не ме интересува. Но ще се оправим, само тогава, когато дойде на власт някой, който ИМА много и не иска повече, или ако на власт е само ЕДИН и той си ще си краде, но ще е само един, колко да краде, един ден ще спре и тогава ще почне да върши работа. А не като сега 240 всеки ден се чудят каква далавера да направят и ако случайно не успеят е защото някой техен колега ги е изпреварил, и за следващия път са още по-амбицирани да крадат.

    Коментиран от #11, #13, #21

  • 4 много-си-зле

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ahaha":

    Бе ти си бил МНОО ПРОС, бе, момче!
  • 5 d-ra

    2 2 Отговор
    Не знам още какви глупости трябва да чуваме , за да разберем , че още може и все по - на зле ...
  • 6 Аз

    2 2 Отговор
    Пич ти или си много малък или не си от Варна?!! От тоя незнам дали има по голям боклук,чиста мутра! Ако си от друг град и нещата не са ти ясни ще ти кажа само едно,гледай какво прави с Локомотив Пд. и какво ще се случва със тях по нататък и след това му се радвай. Марешки не искал да краде ха ха ха х ха ха ха ха ааах ах ааахххха ха хора събудете се вече!!!
  • 7 Бягам

    3 1 Отговор
    Наистина ще избягаме от тази държава. Пуснал бил чадъри по два лева, фитнес за 100 лева на час, лекарства в 220 аптеки и т.н.! Ако този влезе във властта горко ни. Време е за национализация. Който не може да докаже произхода на парите си, отнемат се в полза на държавата. Отговорност не трябва да му се търси, защото след пет-шест години отново национализация и т.н.

    Коментиран от #22

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Стар Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ahaha":

    Ами бягай в "USA", като си много богат
  • 10 луд съм мамо ям паркет

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ahaha":

    ahaha, Очевидно е, че вие никога не сте живели в САЩ. Поздравления за най глупавия коментар.
  • 11 Цекича

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Марешки ОЛЕ ОЛЕ":

    Aло!?!? А да си чувал за далаверата че част от лекарствата му са фалшификати (китайски)...както гласи и поговорката:няма такова нещо като безплатен обяд...тия далавери са на мой и твой гръб и ми писна да защитавате мутрите и тяхната култура...наисти от немотия народа обезумя...100 лева е нарочно словената цена, да не може всеки бай Х*§ да влиза там...м..на€§ им на феодалите!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 николай маринов

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Марешки ОЛЕ ОЛЕ":

    Колко пъти трябва да те прецакват разни "месии" , дошли да ни спасяват за да разбереш истината . Цар , генерал , социалист ...... все крадци и мошеници . Колко надежди възлагахме и на тоя последния - нещо да се случи добро ?
  • 14 Данил Стар

    7 0 Отговор
    Този "ФИТНЕС КЛУБ" е лятната резиденция на бизнесмена и до сега едва ли е имал един посетител на "фитнеса", освен това заемат повече от 10 паркоместа за всякакъв вид скъпи коли, джетове и мотоциклети, които по подразбиране са собственост на г-н Марешки. В летния сезон паркоместата не стигат за всички и хората са принудени да паркират по пясъка. В България с пари става всичко, дори и частни резиденции на ДЪРЖАВНИЯТ ПЛАЖ !!!
  • 15 Маримба

    2 2 Отговор
    Тоя па 100лв на час ... д.. и безоглезния лъжец. Оня пък долу помагал на народа с евтини лекарства . Абе овце ли сте маймуни ли сте та интелекта ви е толкоз изчезнал бе . Лекарствата му са толкоз евтини щото ги внася контрабанда и голяма част от тях са военни помощи , другата част е щото си препира милони от наркотици той за това има и два самолета и туристическа фирма ама никой не вози просто си лети и си ги ползва за транспорт на дрогата и на крадените лекарства . И да, малко полулегален бизнес - прави си сам лекарства ментаци на оригиналните обикновено хранителни добавки и ОТС продукти "фармацевтите" ги пробутват на бабичките като по-добри и по-евтини и те ги глътат като мисирки и естествено не оздравяват но важното е че е на сметка , за кой това е друг въпрос . Регистрират се през РИОКОЗ по места. И трето притиска вносителите и фармацевтичните фирми за безпрецедентни отстъпки щото е монополист и видиш ли неговите афтеки ще смажат пазара . М/у другото купи и Хигия която беше пред фалит заради длъжниците си .... опа най-големия и длъжник всъщност я купи . Там пък си върти сроковете на годност на лекарствата и тия които са взети директно от военни мисии - отпадък да не плащат за денатурирането той ги взима да ги унищожи тук ама бабите са по евтини от екарисаж че и кинти снасят . Това е оядена мутра и изобщо не му дреме че некви бабички ще си купят хаповете със 15 стинки по-евтино . Прави дрогерии и продава хапчета през тях което е противозаконно отиват бабишкелите със рецептите и на другия ден си прибират торбичките , същите пари им взима ама и те нали са в далаверата ходят при него . След определено време фалират всички легални аптеки наоколо и оня им надува цените в космоса айде умна бабо иди сега на 60км да си купиш от другата дрогерия като ти е толкоз акъла или ходи да плачеш пред внуците . А в дрогериите фармацевти няма там са некви от временната заетост на по 400кинта на калпак - далаверка отвсякъде . А в аптеките му пък фармацевта е един или е на работа или го няма или просто си е оставила дипломата някоя фармацевтка пенсионер . Като идеш с истински въпрос и са шах и мат щото просто няма никой подготвен само магазинерчета дето чукат на касовите апарати и си чакат мизерните заплатки единствено магистъра взима некви кинти по като за свят . И кой по дяволите е Марешки че има аптека - фармацевт ли е ? Ами не е а закона казва аптека има право да има само магистър фармацевт и той има право на една аптека и ако иска да работи на две смени трябва да наеме друг магистър . Ама нали се отчита редовно на Боко всичко си е ок даже щанд за наркотици да опъне пред аптеките никой няма да го пипне . А за хранителните му магазини в аптеките вече не искам да отварям думата - ще се гръмна . А за това че нае няколко хиляди овце за застъпници на изборите за по 500 кинта на калпак пак не отварям дума . Отидоха като подкарани от пастир със целите си семейства да гласуват за него на косъм беше да спечели и като не спечели яжте ми патката така си и останаха с празни ръце балъците ама те са си виновни за единия келепир ще му дадеш на тоя мафиот морската столица та да си изкупи всички имоти на безценица . Прост народ мале ще откача . И оня долу американеца с 2000долара за фитнес абе шматарунгел тренирал съм в Голдс Джим това е картата за неограничени посещения за цялата година . Най-скъпата зала във Варна Ориндж е 2000лв на година със квото се сетиш вътре . Олимпия която е премиум фитнес е на 65кинта месечните тренировки , Финес е на 47 без паркинга . Айде недей създава смеховки 100лв на час - мръсна лъжа просто това си е личен негов фитнес регистриран е като фирма да може да го изплющи на плажа пък за пред камерите може да пусне 2-3 бодигарда да се правят на клиентела . Нищо че малко по нагоре по улицата има палат на 3 етажа със кабинка с денонощна охрана и н-брой камери че може някой украински куршум да долети отнякъде и да го сецне баш като си прибира шелби суперкара, при ауди р8мицата и бентли то межу няколко други мерца ,баварки и прочее . Пък нека бабиерите да го обичат че мислел за народа .... мисли как да му види сметката и после на яхтата и да си плакне кесиите на бахамите с парите на тия бабички . Те и без това куцукайки на разклатените си крачка първи припкат да гласуват за такива мутри и то тъй припкат че и антилопа ще им завиди . Иначе болни и гладни ами нормално като кратуната е куха да си болен и гладен и всеки да ти рита задника . Нормално е свиквайте докато сте така все ще е така .
  • 16 martin

    2 2 Отговор
    всеки става милионерче със помощта на боико борисов..
    и клошар да си ,,,със дрогата като лекрства и контрабандата.
    като падне БАТИ ''БОИКО ОТ ВЛАСТ...ще видим как ще се срине ГОСПОДИН''МАРЕШКИ''
  • 17 Излагате се

    1 0 Отговор
    Маримба си е казал самата истина ама като не сте запознати като "овце" живеете в заблуда, чак дали минус. Аз съм запознат с горе-посочения човек и всичко в коментара е истина.
  • 18 данъчен

    1 0 Отговор
    ха.при такава такса става въпрос за пране на пари.схемата:регистрираш че услугата ти е скъпа от там чукаш че днес си имал 1000 клиенти все пак оправданието е че сезона е добър и има туристи и в края на деня оборот 100 000.от този оборот вади 20 процента ддс и остават 80 000.казвате си та защо му е да лъже и да регистрира 80 000 лв на ден чиста печалба.ами то е ясно,защото това вече са изпрани пари от някаква контрабанда.
  • 19 гост

    1 0 Отговор
    човека не е виновен ,ако видиш стадо без овчар ,естествено , ще подкаращ стадото .Та съотвения човек и много други тарикати ,като него ,да бъдат съдени по бързата процедура (която трябва дасе промени тотално ,да вземат пример от Турция-ОПИТ ЗА ИЗНАСИЛВАНЕ 10 годинки) . Какво трябва да се промени в тази красива страна . 1 Наказателният кодекс .2. трудовия кодекс . Още по-строги закони!. Защо в БГ няма осъден министър ,осъдени трябва да има това са изреждам само някой КОСТОВ-СДС, Виденов,Луканов-по-смъртно,и още много дтуги особи !
  • 20 магарешки

    1 0 Отговор
    "ако такова нещо се докаже, аз собственоръчно ще се погрижа за бутането."

    Да, ще бутне на когото трябва колкото трябва и всичко ще му е наред.
  • 21 бивш министър

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Марешки ОЛЕ ОЛЕ":

    А бе кой е този дето има пари и не иска да има повече , големи овце сте тези които му вярвате , той защо иска повече власт сигурно да помага повече на народа а? Ами като иска да помогне да си продаде колите и да направи един дом за сираци или да плати някоя скъпа операция на някое нуждаещо дете. Повечето в тая държава сте болни мозъци и за това такива грандомани ви мачкат и лъжат както си искат и за това и си избрахте и Бойко - фолк героя !!!
  • 22 бивш министър

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бягам":

    и аз сам за тази идейка , много е яка !!! Оставяме ги да си крадат и пренасят дрогата и накрая национализация на имуществото и всичко пак при народа , да видим на кого ще му омръзне , това е много добра идея и ще бъде добър урок , но народа трябва да се вдигне и да вземе сопата иначе няма как да стане
  • 23 Атанас Кацарски

    1 0 Отговор
    п...ли
  • 24 Атанас Кацарски

    1 0 Отговор
  • 25 велислав

    1 0 Отговор
    Горката Варна. Изтискват я като потник. До последна капка жълтица. Днеска го гледах по БТВ. Ако бил незаконен щял сам да си събори вторият етаж. О, боже наглост.О,боже бизнесмени. Бил в центъра т.е. нито десен нито ляв политик. Ха,ха ха. Това е човек без позиция. На дето духа вятъра натам се обръща. Аверите на Бойко вземат позиции. Изборите наближават. Ама как си личи.
  • 26 Атанас Кацарски

    1 0 Отговор
    Мани ги тея,какво само ги гледате крадете с пълни шепи сега е времето на анархията.Ние живеем в Абсурдистан,не в България!
  • 27 bombom

    0 0 Отговор
    Съграждани, всичката помия,която изригнахте върху тоз хубавец си е заслужена, и малкият ми син, които е на на 7г., знае че тоз е пълен измекяр. Друго обаче ме разсмива. Къде, за бога е тръгнала да си пъха нослето "ресорната министърка" да пита за асиендата на Марешки. Ами тя не знае ли че утре,като се прибере в "Големия град" ще бъде извикана на червеното килимче от Бате Бойко и ще и набият обръчите с обясненията:"Той наше момче, спортисче, мисли за народа, утре и някой лев за избори ще даде. Не се занимавай с него!"
    Та така, фитнесчето на Марешки ще падне когато съборят циганската мааала т.е.НИКОГА .
    Между другото се чудя, що никой не пита другия хубавец "Градоначалника" защто му е разписал разрешителното за изграждане на къщичка на брега на морето, ама нали и той сега на Бойко човек... Такава ни е държавата, но за съжаление във Варна е два пъти по зле, явно много смет се събрала сред местните управляващи.
    Затова скъпи съграждани мислете как по най-бързия да си изпратим децата в истинската Европа, та поне те да раснат и живеят в 21 век и в нормална държава.
  • 28 Съгласен

    0 0 Отговор
    Само писането ще остане! Истината ще дойде ако някой го "помоли" да обясни от къде има този потенциал на аптекар. Дали може да направи разлика между "аспирин" и "аналгин" или е без значение. За него разликата е в наименованието на лекарството, но не и в съдържанието. Дали е "аспирин" или "аналгин" е без значение, важно е надписа да е верен. Час по скоро национализация за такива като него. Мутризацията е на почит в БГ, но до кога. Браво на "Бягам". Изцяло съм съгласен с идеята за национализацията.